DAVUT GÜLEÇ

Kayseri'nin tanınmış baharatçılarından Ali Erdek, yaklaşan Kurban Bayramı’nda evde yapılacak sucuklarda kullanılacak baharatlara karşı vatandaşları uyardı. Erdek, "Böyle dönemlerde piyasaya bozuk, hileli ve katkılı baharatlar sürülebilir. Bilinen markalar tercih edilmeli" dedi.

Kurban etinin sıcak havalarda daha hızlı bozulduğuna anımsatan Ali Erdek, Kurban Bayramı gibi dönemlerde piyasaya bozuk, hileli ve katkılı baharatların sürüldüğüne dikkat çekerek şu uyarıları yaptı:

"10 KİLO ET İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER"

"10 kilo et ile orta acılı sucuk ve sucuk içi yapmak için orta yağlı et, 500 gram tatlı toz biber, 200 gram acı toz biber, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat, 180 gram tuz, 700 gram sarımsak, 20 metre bağırsak gerekir. Bunun fiyatı ise 45 ila 55 TL arasında.

“BİLİNEN MARKALAR TERCİH EDİLMELİ”

Sucuğumuzu, etimizi serin ve gölge yerde muhafaza etmeye özen gösterelim. Lütfen sucukluk baharat alırken sağlığınızı ön planda tutmaya özen gösterin. Sucuğumuzu Kurban Bayramı yaklaştığında piyasaya dengesiz baharatların girdiğini söylememe gerek yok. Kaliteli baharat alırsanız daha güzel olur. Bilinen markalar tercih edilmeli.”

Kaynak: anka