Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi’nde, yeni eğitim dönemi için geri sayım başladı. 17 branşta eğitim veren Güzel Sanatlar Akademisi'ne yeni dönem başvuruları, 26 Eylül’e kadar devam edecek.

19 Ekim 2021 tarihi itibariyle 17 farklı branşta ders başı yapacak olan akademiye başvurular, http://www.guzelsanatlarakademisi.ist/ adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Çocuk ve yetişkin kategorileride eğitim verecek olan akademiye kayıt yaptıran öğrenciler, 04-11 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek yetenek sınavında ter dökecek.

Akademide, Temel Sanat Eğitimi, Ebru, Resim, Güzel Sanatlara Hazırlık, Minyatür, Tezhip, Sanat Tarihi, Desen Tasarımı, Osmanlı Türkçesi, İnce Kağıt Oymacılığı (Katı'), Klasik Cilt, Seramik, Hat, Sanat ve Enstalasyon Atölyesi, Kaligrafi, Çini, Kağıt Konservasyonu branşlarında Pazartesi hariç haftada 6 gün eğitim verilecek.

Sanat eğitimlerinin yanı sıra panel, workshop, sergi ve söyleşilerle ulusal ve uluslararası sanatçıları ağırlayan akademi, görsel sanatlar branşlarında, alanında önemli isimlere ve usta öğreticilere ev sahipliği yapıyor.

Sanata gönül veren Küçükçekmeceli öğrenciler, içerisinde 7 Sanat Atölyesi, YouTube Stüdyosu, Dijital Sanat Atölyesi, Galeri, Tasarım Atölyesi,  Çocuk Sanat Atölyesi,  Kütüphane,  Çini Fırını, Teras ve dinlenme alanı bulunan Güzel Sanatlar Akademisi’ne büyük ilgi gösteriyor. 

Kaynak: anka