Konak Belediyesi’nin İzmir İş Kadınları Derneği’yle (İZİKAD) birlikte hazırladığı, “İzmir Birlikte Tasarım ve Üretim Merkezi” projesi ilk mezunlarını verdi. 15 Mart’ta başlayıp 30 Haziran’da sona eren eğitimleri başarıyla tamamlayan 30 kadın kursiyerden 13'ünün temmuz ayı sonunda işe başlayacağı açıklandı.

İzmir Birlikte Tasarım ve Üretim Merkezi Projesi’nin ilk dönem mezunları, Halil Rıfat Paşa Konağı’nda hizmet veren Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Müdürlüğü’nde düzenlenen kapanış töreniyle kurs bitirme ve teşekkür belgelerini aldı.

Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, İçişleri Bakanlığı İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve CHP Grup Sözcüsü Avukat Nilay Kökkılınç ile Konak Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının temsilcileri, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

KÖŞGER: İZMİR'DE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 17

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, istihdama yönelik projelere destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Bir mesleğinizin olması, iş bulmada büyük katkı sağlıyor. Ne iş olsa yaparım diyeni hiçbir işe sokamıyorsunuz. Dolayısıyla bir meslek edindirilmesi, bir kabiliyet kazandırılması lazım. İzmir’de yüzde 17 işsiz var. Bunun içinde de genç işsiz ve kadın işsiz oranı da orantısal olarak fazladır. Kadınlarımızı donanımlı, becerikli, meslek sahibi yapma noktasında gayret göstermemiz lazım” dedi.

BAŞKAN BATUR'DAN DAYANIŞMA VURGUSU

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da projenin sürdürülebilir olması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Proje ile 13 kursiyer kadın çeşitli firmalarda işe yerleştirildi. Özellikle kadınlarımızın meslek sahibi olması, onların ev ekonomisine girdi sağlayabilmeleri ülkenin kalkınması açısından da çok önemli. Kadınlar ne kadar güçlü olursa ülke de o kadar güçlü olur. Konak Belediyesi olarak sivil toplum örgütleriyle birlikte iyi projeler yapıyoruz. ARGE Müdürlüğümüzü sırf bu iş için kurduk. Sadece sivil toplum örgütleri değil, Avrupa Birliği projelerinde de gerek kamu kurumlarımızla gerekse sivil inisiyatifle gayet güzel projeler hazırlıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Konak Belediyesi himayesinde kadın kooperatifimizi de kurduk. Kooperatifin bundan sonraki süreçte yapacağı şu: 14 semt merkezimizde kadınlarımız üretiyor. Ürettiklerinin değerlendirilmesi ve onların ev ekonomisine katkı sunması lazım. Bu üretilen ürünlerin pazarlanabilmesi noktasında Konak’ın belirli yerlerinde kooperatifimize yer vereceğiz. Onlara markaladığımız bu ürünlerin karşılığı, onların hesaplarına yatırılacak. Onlar da ev ekonomilerine katkı sağlamış olacak.”

13 KADIN İŞE BAŞLAYACAK

İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin ise, “Projemizin hedefine ulaşması bizi gururlandırıyor. 10 işsiz kadına istihdam sözü vermiştik. 13 kursiyerimiz temmuz ortasında, üstelik tasarım odaklı düşünce biçimiyle işe başlayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeye destek veren kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerlere kurs bitirme ve teşekkür belgeleri ise İzmir Valisi Köşger, Başkan Batur ve İZİKAD Başkanı Sezgin tarafından verildi.

Kaynak: anka