GÖKHAN TUZLADAN

Edirne’de geçen yıl salgın nedeniyle yapılamayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne alınan seyircilere yönelik sıkı sağlık önlemleri uygulanıyor. Seyirciler, HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra içeri alınırken ayrıca termal kameralarla kalabalık üzerinde tarama yapılarak sürekli ateş ölçülüyor.

Sağlık Bakanlığı’nın oluru ile üçte bir oranında seyirci alınmasına izin verilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 660. kez düzenlendi. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü de Sarayaiçi Güreş Alanı girişinde bir dizi önlem aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa İshak Yıldırım, “Edirne valiliğimizin koordinasyonunda bizde pandemi kurallarınca önlemler aldık. Burası alana geçişteki kontrollerin yapıldığı ilk nokta. Emniyetimizle beraber kontrol noktasında çalışıyoruz. Ateş ölçüyoruz, termal kameralarımız var ve manuel kameralarımız var. Bunlarla ateş ölçümü yapıyoruz” dedi.

Yıldırım, kişilere HES kodu sorgulamasını yaptıklarını ve HES kodu riskli olanları alana almayarak karantina uygulamasına tabi tuttuklarını belirtti. Güreşlerin yapıldığı alanın müsabaka öncesi ve sonrası dezenfekte edildiğini de belirten Yıldırım, güreşçilerin de PCR testlerinin kontrol edildiğini, testi olmayanlara ise PCR testi yaptıklarını kaydetti ve uygun olmayanlara izin vermediklerini açıkladı

Yıldırım, “Ekiplerimiz, hem saha içerisinde hem saha dışarısında 112 Hastane ve UMKE ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Uzmanlarımız olabilecek bütün kazalara sıkıntılara karşı hazır durum da beklemekte, burada yoğun bir şekilde tüm sağlık tedbirlerine elimizden geldiğince uygulayarak hem Edirne’mizi hem gelen misafirlerimizi korumaya çalışıyoruz” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Hastanelerimizde, hastanelerimize gelecek sakatlıklara karşı uzman hekimlerimiz ve ekibimiz ve yataklarımız hazır olarak bekletiliyor. 100’ün üzerinde personel ile sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Her tribünde de ikişer adet sağlık personelimiz aktif olarak çalışıyor. Yaralanmalara karşı hastanemizde hekim bazında yatak olarak ayırdığımız alanlarımız var. İnşallah gerek kalmaz, gerek kalırsa biz hastane olarak da birinci basamak 112 sağlık hizmetleri olarak da Kırkpınar’a hazırız. Covid-19 tedbirleri kapsamında da gerekli tüm önlemleri aldık.”

 

 

 

Kaynak: anka