Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, salgının ilk görüldüğü günden itibaren bugüne kadar Kırıkkale’de 335 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Vücudun bağışıklık kazanması ve salgın hastalığının hafif şekilde atlatılması için İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, herkesi aşı yaptırmaya davet etti.

İl Müdürü Ağırtaş, salgının ilk görüldüğü günden itibaren bugüne kadar Kırıkkale’de 335 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Bu kişilerin belirli bölümünü aşı yaptırmayanlar ve eksik aşılı olanlar oluşturdu. Bugüne kadar kent genelinde 42 bin kişide virüs vakası görülürken, şuanda tedavi gören hasta sayısı ise 150 kişi olarak belirlendi. Ağır hasta sayısı 25 iken, entübe altında olan hasta sayısı ise 16 olarak belirlendi” diye konuştu.

Birinci ve ikinci doz aşılarını olan kişilerin tanımlanması halinde üçüncü dozu da yaptırması gerektiğine dikkat çeken Ağırtaş, “Eksik aşıları olan vatandaşlarımızda zaman zaman hastalık sürecinin ağır geçtiğini de görebiliyoruz”

Aşı olan vatandaşlar arasında ben aşılıyım bana bir şey olmaz şeklinde yanlış bir algı olduğunu söyleyen Ağırtaş, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına her zaman önem göstermemiz gerektiğini söyledi.

Kaynak: anka