Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü törenle kutlandı.

Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları, Kemalpaşa Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Sanıvar ile bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

“TÜM ULUSUMUZLA GELECEĞE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bütün hayatımda sevinçle geçirdiğim bir gece vardır; o gece, ordumuzun İzmir’e girdiği günün burada (Nif’te) geçirdiğim gecesidir. O vakit buradan geçerken o muhterem halkın gördüğü her türlü zulme rağmen resmimi koyunlarından çıkararak beni tanıdıklarını ve otomobilime atılarak kucakladıklarını unutmam" sözlerini hatırlattı.

Karakayalı şunları söyledi:  

"Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük meşalesi ile geleceğe tüm ulusumuzla birlikte güvenle yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğruna canını ortaya koyan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri saygı ve rahmetle anıyorum. 8 Eylül Kemalpaşa’mızın kurtuluşu kutlu olsun.”

Kaynak: anka