Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in iş birliğinde, geçtiğimiz Mart ayında, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in isminin yaşatılacağı kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde 45’inci şubesi, İzkitap Gönüllüleri tarafından Bağyurdu’nda faaliyete geçirilen kütüphanenin açılışına, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in ailesi ve arkadaşları, CHP İlçe örgütü ve vatandaşlar katılımdı.

Kemalpaşa Belediyesi Nif Çocuk Orkestrası’nın müzik dinletisi sunduğu açılışa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan töreninde açılış kurdelesini Başkan Karakayalı kesti.

“İNSANA YATIRIMI ŞİAR EDİNDİM”

Başkan Rıdvan Karakayalı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitimci ve sporcu kimliği ile tanınan bir başkan olarak her zaman insana dokunmayı şiar edindim. Bir toplumun sağlıklı yetişebilmesi için önce eğitime, kültüre, gençliğe ve spora önem vermesi gerekiyor. Çocukluğum buradaki kütüphanede geçti. Kütüphane için teklif geldiğinde hiç tereddüt etmedim ve çok mutlu oldum. Açılışını yaptığımız kütüphane önemli bir eğitim ve bilim merkezi olacak. Diğer mahallelerimizde de böyle güzel girişimlerin olduğu açılışlar yapacağız. Kütüphanenin kurulmasında özveriyle çalışan Mesut Tim’e destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN KARAKAYALI’DAN MASAL EVİ MÜJDESİ

Sözlerine bilim ve sanat vurgusu yaparak devam eden Başkan Karakayalı, “Büyükşehir Belediyemizin eğitim konusunda pilot bölge seçtiği Kemalpaşa’daki bütün mahallerimizde masal evi açacağız.3-6 yaş arası çocuklarımız bu sayede bilime ve sanata kavuşacak. Pandeminin negatif etkilerine rağmen çalışmalarımıza tüm azmimizle devam ediyoruz” diye konuştu.

“ADINI YAŞATMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Konuşmasını Şehit Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in ailesine taziye dileklerini ileterek sürdüren Başkan Karakayalı, “Geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in adını ilçemizdeki kütüphanede yaşatmak bizim için onurdur. Şehitlerimizin anısını yaşatmak bizim boynumuzun borcu. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün açılışa katılan kederli ailesine yeniden başsağlığı diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, konuşmasının ardından İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’e, desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Mesut Tim ise konuşmasında Başkan Karakayalı’ya teşekkür ederek, “Kütüphanemizde 7’den 77’ye herkesin okuyabileceği 8 bin kitap var. Yakında bu sayı 10 bini bulacak. Bağyurdu Kütüphanesi, aynı zamanda bilim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Başkan Rıdvan Karakayalı ve Kemalpaşa Belediyesi’nin desteklerini her zaman hissettiğini belirten Tim, konuşmasını, “Bizlere desteklerini koşulsuz sunan, her zaman yanımızda hissettiğimiz başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek sonlandırdı.

 

Kaynak: anka