Batman’daki kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi ile birlikte 506. kez bir araya geldi. Kayıp yakınları, Tunceli’de kaybolduktan sonra 700 gündür aranan Gülistan Doku’nun akıbetini sordu.

Batman’daki kayıp yakınları; İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi öncülüğünde düzenlenen “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemi için 506’ıncı kez bir araya geldi. Eylemleri pek çok kez yasaklanan kayıp yakınları, Gülistan Caddesi’nde sessiz yürüyüş yaptı ve İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı.

Kayıp yakınları ve insan hakları aktivistlerinin katıldığı eylemde, kayıp yakınları; Tunceli’de kaybolduktan sonra 700 gündür aranan Gülistan Doku’nun akıbetini sordu.

"DOKU’NUN AKIBETİ AÇIKLANSIN"

İHD Batman Şube Yöneticilerinden Mahfuz Akgül’ün yaptığı açıklamada, Doku’nun 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolduğunu ve kendisinden 700 gündür haber alınmadığını hatırlatıldı. Doku’nun akıbetini öğrenmek adına arkadaşları ve ailesinin de defalarca açıklama yaptığını ifade eden Akgül, “Başvurulara rağmen hem adli hem de idari mekanizmalar hiçbir şey yapmadı” dedi.

Doku’nun kaybedilmesinde baş şüphelinin Zaynal Abakarov’un tepkiler üzerine sadece ifadesinin alındığına vurgu yapan Akgül, Dersim’de tüm kameralara rağmen Doku’nun bulunamamasının anlaşılır olmadığını söyledi.

Doku’nun akıbetinin bulunmasını talep eden Akgül, kayıpların akıbetinin açıklanması ve faillerin yargılanması için de mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından beş dakika süreyle oturma eylemi yapıldı.

 

Kaynak: anka