PERİHAN ERSİN

Karaman’da 50 yıllık tatlı ustası Hurşit Demirel’in yaratıcılığıyla ortaya çıkan ve patenti alınan “çikomba tatlısı” doğal lezzeti ve her bütçeye uygun fiyatıyla baklavanın önüne geçti.

Karaman’da beş yıldır tatlı sektöründe faaliyet gösteren Talha Ulaş, işletmesinde tatlı ustalığı yapan Hurşit Demirel’in fikriyle “çikomba tatlısı”nı piyasaya sürmenin keyfini yaşıyor. Ulaş, bu tatlının Konya ve Karaman bölgesinde çok tercih edilen tatlılar arasında girdiğini söyledi. Ulaş, şunları söyledi:

“Ustamız Hurşit Demirel, yaklaşık 50 yıllık bir usta ve tulumba üzerine başlayıp, ‘çikomba’ fikrini kendisi bulmuş. Patentini de almış, tamamen patentli bir ürün. Antep fıstıklı tulumbamızın çikolatalı çeşitleri; Antep fıstıklı beyaz çikolatalı çikombamız aynı şekilde Antep fıstıklı siyah çikolatalı çikombamız, daha hafif bir tatlı isteyenler ve şeker hastalığı olanlar içinse şerbetsiz çikombamız bu şekilde oluyor. Özellikle şu an baklavanın önüne geçmiş durumda. Çikomba çeşitleri çok tercih ediliyor. Bizim en büyük özelliğimizden biri ise kesinlikle doğal olmamız. Glikoz şurubu kullanmıyoruz. Katkı maddesi kullanmıyoruz. Bunun içinde müşterilerimiz bize sürekli soruyor. Günlük tüketilmesi gerektiğini öneriyoruz. Çünkü hiçbir katkı maddesi kullanmadığımız için ikinci güne kalırsa tazeliğini koruyamaz. Bunu özellikle vurguluyoruz. Bizim için önemli olan çok fazla ürün satmak değil, kaliteli ürün satmak.” 

BAKLAVANIN YARI FİYATINA

Karaman’a özgü çikomba tatlısının baklava çeşitlerinin önüne geçtiğini söyleyen Ulaş; “Özellikle fiyat olarak da baklava çeşitleri 100 lira 110 lira bandında değişirken, çikomba tatlısı 50 lira bandında olduğu için fiyat olarak da çok tercih ediliyor. Lezzet olarak da farklı bir lezzet olduğu için müşterilerimiz genelde çikomba tatlısını tercih ediyorlar” diye konuştu.

Kaynak: anka