Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Yılanlı mahallesinde çıkan yangında iki ev tamamen yanarken bir ev ise kullanılamaz hale geldi. Evleri yanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen konteynerler bölgeye gönderildi.

Yılanlı mahallesindeki bir evde bu sabaha karşı yangın çıktı. Yangın, kısa sürede çevredeki iki eve sıçradı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Kalecik Belediye Meclis Üyesi Selim Karakoç, bölgeye giderek vatandaşlardan bilgi aldı.

"YAVAŞ 3 KONTEYNER GÖNDERDİ"

Mahalle muhtarı ile birlikte evleri yanan vatandaşları ziyaret ettiklerini ve bilgi aldıklarını aktaran Kaya, "Sabaha karşı meydana gelen yangında can kaybımız yok ancak iki ev tamamen kullanılamaz hale gelmiş. Üçüncü ev ise büyük ölçüde yanmış. İki evden de hiçbir eşya kurtarılamamış. Ankara İl Başkanı ve Kalecik Belediye Meclis üyeleri ile köyde incelemede bulunduk. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştük. Mansur Yavaş, geçici bir çözüm olarak üç adet konteyner ve yardım gönderdi" dedi.

Ali Hikmet Akıllı ise vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve vatandaşların barınma ihtiyaçlarının acilen karşılanması için adımların atıldığını belirtti.

 

Kaynak: anka