ALİ GÜRELİ

Türkiye genelinde Antalya, Adana, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Kayseri'de meydana gelen 81 orman yangınından 70'i kontrol altına alındı. Yangınlara müdahale eden ormancılardan bazıları yaralı olmalarına karşın görevlerine devam ederken, bazıları da hayat kurtardı.

Akdeniz şeridinde 28-30 Temmuz tarihleri arasında bazıları kundaklama sonucu, bazıları da elektrik tellerinin kopması sonucu meydana gelen orman yangınlarında yüzlerce hektar orman arazisi zarar gördü.

  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımına göre, yangınlarla mücadelede 45 helikopter, 6 adet uçak, 1080 arazöz, 2270 ilk müdahale aracı, 10 bin 550 itfaiye işçisi, 280 su tankeri, 660 adet dozer ve iş makinesi, 4 bin 440 orman muhafaza memuru, İHA’lar ve insansız helikopterlerle müdahale edildi.

Ülke genelinde 70'i kontrol altına alınan 81 orman yangınına müdahalelerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Orman İşletme Müdürlükleri ve 112 Acil Çağrı merkezleri görevlileri ile Belediyelere bağlı birimlerin çalışanlarının, görevlerini can siperane sürdürdükleri gözlendi.

YARALI HALDE GÖREVİNİ SÜRDÜRDÜ, YARALI VATANDAŞ KURTARILDI

Yaralanan kolunu kendisi sarıp, bir ağaç daha kurtarabilmek için görevine koşan 'orman kahramanı' Cihan Toşur ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğü personellerinden Ali Karaoğlan ile arkadaşlarının yol kenarında yaralı halde yatan bir vatandaşı kurtarmalarına ilişkin görüntüler de ilgiyle izlendi.

Ali Karaoğlan, can kurtarma girişimine ilişkin Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından da paylaşılan görüntülerde "Ha biz ha Alman. Bizim için hiç önemli değil. Önemli olan vatandaş. Ne olursa olsun. Geçtiğimiz yerden 100 metre sonra bir vatandaşımızın yerde yattığını gördük. Bilinci hafif kapalıydı. Gerekli müdahaleyi yaptık bilincini açık tutmaya çalıştık. Ayran verdik. Arabamıza aldık ve evine gidip ailesinin olup olmadığını kontrol ettik." ifadelerine yer verdi.

MÜDAHALELERE DEVAM EDİLİYOR

Yetkililer, devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların ise sürdüğünü bildirdiler.

 

Kaynak: anka