DAVUT GÜLEÇ

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu, Kayseri'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde, müftülük görevlilerinin duasında Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermemesini kınadı. Karaoğlu, “Hem Atatürk'ün kurduğu teşkilatta görev alacaksın, hem de Atatürk'e duanda tek kelime yer vermeyeceksin. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyette yaşayacaksın ve Atatürk'e duayı çok göreceksin. Yazıklar olsun” dedi.

KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'ndeki Kartal Şehitliği'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde şehitler anılırken edilen duada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anılmamasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Karaoğlu, şunları kaydetti:

"ATATÜRK HÂLÂ GÖRMEZDEN GELİNİYOR: Türk Milleti yok edilmek istenirken, Türk Milleti tarih sahnesinden silinmek istenirken dualarla yola çıkan ve kılınan namazlarla Kurtuluş Mücadelesi başlatılırken; AKP iktidarında maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk hâlâ görmezden geliniyor. AKP iktidarının temsilcileri ve yetkilileri, sanki zorunlu olarak törenlere katılıyor görüntüsü veriyor. 

Hadi AKP'lileri anladık ama devletin memurlarına ne oluyor da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü görmezden ve duymazdan geliyor. Bakın Kartal Şehitliği’nde hepimiz hem şehitlerimizi hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularını anmak için buluştuk. Buradaki törende şehitlerimize ve gazilerimize edilen dualardan gurur duyduk ve memnun kaldık ama burada dua eden kamu görevlisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü hiç ağzına almamasını asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.

BULUNDUĞUN MAKAM BİLE ATATÜRK SAYESİNDEDİR: Sen bu topraklarda özgürce yaşıyorsan, özgürce dinini yaşayabiliyorsan bunu bizlere laik Türkiye Cumhuriyeti’ni hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusun. Eğer namazını kılabiliyorsan, orucunu tutabiliyorsan, camiye gidebiliyorsan unutma ki bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde. Sen kim oluyorsun da Atatürk'ü görmezden geliyorsun. Bulunduğun mevki ve makam bile Atatürk sayesindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bugün Taliban zihniyeti, DEAŞ zihniyeti ve El Kaide gibi zihniyetin baskısı altında yaşıyor olacaktın. Silah altında yaşamaya mahkum olacaktın.

TALİBAN ZİHNİYETİDİR: Gazi'yi din düşmanı gibi göstermek Taliban zihniyetidir, DEAŞ zihniyetidir. Bugün görev aldığınız Diyanet İşleri Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret etmesiyle kurulmuştur ve Türk milletine doğru din bilgileri öğretilmek istenmiştir. Yine merhum Elmalılı Hamdi Yazır'a Kuran-ı Kerim'in meali yazdırılarak Türk Milletinin dinini öğrenmesi sağlanmıştır. Yine tüm dünya ülkelerinden en önce kadına seçme ve seçilme hakkı verilerek Taliban zihniyetinin hakim olmaması sağlanmış ve gerçek özgürlük tesis edilmiştir. 

Siz kim oluyorsunuz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu teşkilata rağmen, Ata’mızı görmezden geliyorsunuz ve bir duanıza eklemiyorsunuz. Eğer özgürce dua edebiliyorsanız teşkilatı kuran Atatürk sayesindedir. Eğer huzur içinde maaşınızı alıp evinize ekmek götürebiliyorsanız yine Atatürk sayesindedir. Artık bu çarpık ve sapık zihniyetin son bulması gerekmektedir. Buradan öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı'na sesleniyorum. Artık Atatürk'ü görmezden gelmeyi bırakın. Teşkilatınızı kuran ve bize bu vatanı emanet eden Gazi'ye dualarınızda yer verin. Teşkilat çalışanlarınızı uyarın. Dualarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anılmasını sağlayın.

BU KONU GEÇİŞTİRİLEMEZ: Valimize de sesleniyorum. Bu konu asla geçiştirilemez. Bütün resmi törenlerdeki dualarla mutlaka Atatürk ismi yer almalıdır. Dualarında yer vermeyen kamu görevlileri, amirleri tarafından uyarılmalıdır. Uyarılmalıdır ki 19 yıldır yapılan yanlıştan vazgeçilsin. Siz anmasanız bile, size inat Atatürk'ümüzü her namazımızın ardından yaptığımız duadan, her törendeki dualardan eksik etmeyeceğiz. Size inat dualarımıza Türkün lideri Atatürk'ü ekleyeceğiz. Bundan sonra sizin yaptığınıza asla sessiz kalmayacağız ve her törende yüksek sesle Atatürk'e dua edeceğiz ve sizi de uyaracağız. Bunun artık böyle bilinmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekir. Biz kadınlar olarak yeniden edilen dualarda Atatürk'ü bilerek anmayan zihniyeti kınıyoruz ve 'yazıklar olsun' diyoruz.”

Kaynak: anka