İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü ve Lavanta Parkı projesi için doğa temelli eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin portfolyoları değerlendirildi.

Vatandaşların sosyalleşebileceği ve nefes alabileceği alanlar yaratmak adına çalışmalar gerçekleştiren İzmit Belediyesi, Doğa Eğitim Kampüsü ve Lavanta Parkı projesine büyük önem veriyor. Orman okulu projesinde inşaat çalışmaları devam ederken öğretmenler çevre ve etik, ekolojik okuryazarlık, orman okulları ve sınıf dışı öğrenme, permakültür eğitimleri, doğa ve orman pedagojisinde oyun temelli öğrenme, ilk yardım eğitimi gibi doğa temelli eğitimlerini tamamladı.

PORTFOLYO SÜRECİ BAŞLADI

İzmit Belediyesi, doğa temelli eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin uygulama eğitimlerinin ardından portfolyo süreçlerini başlattı. Hazırlanan portfolyolar 18 öğretmenin ve Mersin Üniversitesinde görev yapan ve TUBİTAK projelerinde yer alan Doç. Dr. Deniz Kahriman Pamuk’un katılımıyla online gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. Toplantıda ayrıca orman okulunun uygulama alanında doğa temelli eğitimlere başlamak için bilgilendirme ve planlamalar yapıldı.

Kaynak: anka