Buca Belediyesi’nin ilçeye özgü lezzetlere yer verdiği İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Buca Belediyesi'nin standı, 90'ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ilk gününde ilgi odağı oldu. Buca’nın tarihi ve kültürel dokusu ile tarım projelerinin de tanıtıldığı stanttaki halk oyunları gösterileri fuara renk kattı.

Bir dönem Türkiye’nin en güzel üzümlerinin yetiştiği Buca’da bağcılık kültürünü canlandırmak için 13 dönümlük bağda üretim yapan Buca Belediyesi, hasadını gerçekleştirdiği üzümleri misafirlerine ikram etti. Ülkede yaşanan orman yangınları nedeniyle yeşilin daha da önem kazandığı bugünlerde, katılımcılara, belediyeye ait fidanlıkta yetiştirilen zeytin fidanları armağan edildi. Ücretsiz dağıtılan zeytinyağı ve zeytin kolonyaları da ilgi gördü.

Stantta, yarın (5 Eylül) aşure dağıtımı; İzmir’in kurtuluşunun 99. Yıl dönümü olan 9 Eylül Perşembe günü de bayrak dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Öte yandan, belediyenin, film sahnelerine uygun hareket eden koltuklarıyla miniklere heyecan yaşatan 12D film aracı, macera dolu film gösterimleriyle çocukların gözdesi oldu. Dans gösterileri ve palyaçolu yüz boyama etkinlikleri de fuarın minik ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşattı.  

Kaynak: anka