MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz ay çıkan orman yangınında, zarar gören köylerde eğitim alan çocuklara, İyilik Takipçileri Derneği yardım etti. Yangında tekerlekli sandalyesi zarar gören bir çocuk ile yaklaşık 250 çocuğa kırtasiye, spor ve okul malzemeleri yardımı yapıldı.

Muğla’nın Milas ilçesinde geçen ay çıkan ve yaklaşık 11 gün süren orman yangınlarında ormanlarında küle dönen Akçakaya, Fesleğen, Gürceğiz, Mazı, Bayır ve Gökbel köylerinde eğitim gören çocuklara merkezi İzmir’de bulunan İyilik Hareketi Derneği üyeleri yardım götürdü. Yangında aktif rol alan İyilik Takipçileri yangından sonra da köylüleri yalnız bırakmadı.

BEYAZ EŞYADAN, TEKERLEKLİ SANDALYEYE…

Akçakaya köyünde yangında tekerlekli sandalyesi zarar gören öğrenciye yeni akülü sandalye diğer 250 öğrenciye ise, okul, kırtasiye, spor malzemeleri ders araç ve gereçleri verildi. Fesleğen Köyü’nde evi kül olan bir vatandaşa ise beyaz eşya yardımı yapıldı.

"BERABER YARALARI SARMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Amaçlarının yaşayan her canlıya iyilik olduğunu belirten dernek başkanı Rana Çetinkaya, İzmir depreminden sonra kurulan henüz 8 aylık bir dernek olmalarına rağmen ülke çapındaki tüm afetlerde gönüllülerle beraber yaraları sarmak için gece gündüz çalıştıklarını ve çocuklar ile hayvanlar için yaptıkları çalışmalara ve projelere devam edeceklerini belirterek, “Gönlümüz her yerde olmak istiyor, elimizden geldiğince de ihtiyacı olan yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Ayancık ve Bozkurt’taki sel felaketlerine birer yardım tırı göndererek canlarımızın yanında olmaya çalıştık. Çalışmalarımız ve projelerimiz ayrım gözetmeden devam edecek” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: anka