AYHAN ÇİMENDAĞ

İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı, İYİ Parti için “FETÖ’nün kurdurttuğu partidir” diyen AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Cahit Özkan’a bir açık bir davette bulunmak istiyorum. İster yerel televizyonlarda, isterse de kendisinin seçtiği ulusal bir televizyonda; FETÖ kimdir, FETÖ’cü kime denir; elinde belgesi, bilgisi ile gelsin, açık oturumda bize izahını yapsın” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Denizli İYİ Parti ilçe başkanları ve partililer, Denizli Adliyesi’ne giderek; katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti için “FETÖ’nün kurdurttuğu parti” diyen AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Partililer, Özkan’ın; “hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçunu işlediğini iddia etti.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Adliye önünde şu açıklamayı yaptı:

“Cahit Özkan’a bir açık bir davette bulunmak istiyorum. İster yerel televizyonlarda, isterse de kendisinin seçtiği ulusal bir televizyonda; FETÖ kimdir, FETÖ’cü kime denir; elinde belgesi, bilgisi ile gelsin, açık oturumda bize izahını yapsın, yapabiliyorsa… Biz de aynı televizyon kanallarında kimin FETÖ’cü olduğunu çok açık bir şekilde ispatlamaya hazırız.  

Kendisinin geçmişte yaptıklarını tüm Denizli biliyor. Bu saatten sonra da tüm Türkiye de öğrensin. Kendisinin bu iktidar gittikten sonra, bu memlekette; başı dik bir şekilde gezecek bir ortamda olacağını sanmıyorum. Bırakın Denizli’yi, Türkiye’yi terk edeceğini düşünüyorum.  Bu bağlamda Cahit Özkan’ı attığı iftirayı ispat etmeye davet ediyorum.

Kendisinin Fener Orduevi’nde Hukukçular Derneği Başkanı olduğu dönemde, Ergenekon ve Balyoz kumpasının FETÖ’nün yaptığını bugünkü iktidar da kabullendiği halde, çıkıp orada açıklama yaptı. FETÖ’nün kanalı Samanyolu TV’de boy boy fotoğrafları var. Aynı zamanda Florya Mütevellisi’nde bulunan da yine kendisi. Ayrıca 2011 yılında FETÖ’nün AK Parti’ye göndermiş olduğu milletvekili aday listesinde yine kendisi yer alıyordu. Kendi ifadesiyle Meclis’te 27. Dönem Almanağı’nda özgeçmişinde FETÖ’den kapatılan İstanbul Genç Girişimciler Derneği’nde kurucu yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade eden yine kendisi. Buna benzer neredeyse yüzlerce kendisiyle ilgili belgeli, delilli kamuoyunda herkesin gördüğü açıklamaları söz konusu.

Seni siyaseten öne geçiren Cihan Kamer değil miydi? Çivril’deki neredeyse FETÖ’den ceza almış herkesle boy boy fotoğrafları var. Üniversite döneminde ne yapmış? Acaba kendisi kimin damadı? Kendisini kim katalogdan seçti? AK Parti’nin en etkin siyasilerinden Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın neyi oluyor?”

Kaynak: anka