YAVUZ KUŞDEMİR

Uşak-İzmir karayolu üzerindeki Uşak Lisesi önünde 14 yaşında bir lise öğrencisinin trafik kazasında yaşamını yitirmesi üzerine, İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, “Günlük 96 bin aracın geçtiği bir yere, ana yola sıfır bir okul yapıyorsunuz. Ne bir altgeçit ne bir üst geçit, ne bir trafik önlemi, ne de can güvenliği sağlayıcı önlem almıyorsunuz. Bunun hiçbir kelimeyle anlatılacak yanı yoktur. Çocuklarımız okullarına yürüyerek gidebilmelidir" dedi.

Uşak-İzmir karayolu üzerinde bulunan, Uşak Lisesi öğrencilerinden 14 yaşındaki Cennet Candoğan'ın, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Lisesi önünde açıklama yaptı.

Elinde “96 Bin” yazılı dövizle, okulların şehir merkezi dışına taşınmasına tepki gösteren Savaş, şunları söyledi:

"GÜNLÜK 96 BİN ARACIN GEÇTİĞİ YERE, SIFIR NOKTADA OKUL YAPARAK ÖNLEM ALMIYORSUNUZ"

“Bugün bir siyasi partinin temsilcisi olarak değil, vicdanı sızlayan bir vatandaş olarak sesleniyorum. Bu okulun önünde 14 yaşındaki kız öğrencimizi trafik terörüne kurban ettik. Okulun tam önünden geçen E-96 ve D-300 karayolu Türkiye’nin 4. sıradaki en yoğun karayoludur. Buradan günlük 96 bin aracın geçtiği resmi verilerle sabittir. 2019 ve 2020 yılı verileri ortadadır. Günlük 96 bin aracın geçtiği bir yere anayola sıfır bir okul yapıyorsunuz. Bununla alakalı ne bir altgeçit ne bir üstgeçit ne bir trafik önlemi ne de can güvenliği sağlayıcı önlem almıyorsunuz. Bunun hiçbir kelimeyle anlatılacak yanı yoktur.

"ALT GEÇİT VEYA ÜST GEÇİT KOYMAMAK UMURSAMAZLIKTIR"

Çocuklarımız bu okula gelmek için şehir içi dolmuşlar veya servislerle geliyor. Okulun önünde iniyor. Ancak evlerine gitmek için karayolu üzerinden yolun karşısına geçiyorlar. Öğrencilerimiz bariyerler olduğu için yolun karşısına geçmek için 500 metre ile bir kilometre yürüyerek önce yolun karşısına geçmeye çalışıyor ardından dolmuşa binerek şehir merkezine ulaşıyorlar. Öğrencilerimizin bu mücadelesi karayolu üzerinde can pazarına neden oluyor. Bu konudaki şikayetler defalarca CİMER’e, Uşak Valiliği’ne ve Belediyeye bildirilmesine rağmen; CİMER bakanlığa, bakanlık valiliğe, valilik belediyeye, belediye karayollarına yazmış fakat hiçbir sonuç alınamamış.

Buradan ilgililere sesleniyorum. O makamlarda bu milletin vergileri ile oturuyorsunuz. 96 bin aracın geçtiği karayoluna okulu getirip buraya bir alt geçit veya üst geçit koymamak umursamazlıktır. Bu büyük bir ihmaldir.

"SARAYLARINIZ, MAKAMLARINIZ, SERVETLERİNİZ BİR KIZIN HAYATI ETMEZ"

Öğrencilerimizin can güvenliği için okulla ilgili olarak bir girişimde bulunulması gerekiyor. Önceden şehir merkezinde bulunan okullarımız bir müteahhitlik projesi nedeniyle yıkıldı. Okullarımız şehrin 7 ile 10 kilometre dışında bulunan dağ başındaki okullara taşındı. Bu konuda halen bir ulaşım ve servis problemi yaşanmaktadır. Çocuklarımız okullarına yürüyerek gidebilmelidir. Saraylarınız, makamlarınız, servetleriniz bir genç kızın hayatı etmez.”

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş

* Okuldan ve karayolundan detaylar

 

 

Kaynak: anka