Adana'nın, “Ortak Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması” projesinin İtalyan ortağı WIGWAM Club yetkilileri, proje kapsamında Adana'daki çalışmalara katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında projeler desteklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda AB tarafından finanse edilen “Adana’nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması” projesine destek veren, aynı zamanda Avrupa'da yaygın ağa sahip WIGWAM Club yetkilileri Efrem Tassinato ve Diego Santaliano, proje çalışmalarını değerlendirmek için Adana'ya geldi.

Yapılan çalışmalara ve görüşmeye Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, Proje Sekreteri Yaşar Usanmaz, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nuriye Say, Doç. Dr. Sait Say, Proje Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oya Işık da katıldı. Projenin AB tarafından finanse edildiği de çalışmalarda vurgulandı.

Görüşmelerin ardından Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi konferans salonunda ilgililer için projeyi anlatan ve WIGWAM Club tanıtımının yapıldığı bir seminer düzenlendi. Seminerin bitiminde projenin ortaklarından olan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaret etti. Adana Toroslar Federasyon Başkanı Cenap Erol, proje hakkında detaylı bilgilendirilen Rektörü Prof. Tuncel'e Atatürk portresi hediye etti.

 

 

Kaynak: anka