FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bir kişi yetiştirme yurdunda kalan kızı ile görüşemediği iddiası ile beş katlı bir binanın çatısına çıktı. Polisin uyarılarına rağmen pandemi kurallarını hiçe sayan çok sayıda kişi, intihar girişimini film izler gibi takip etti.

Edinilen bilgiye göre, 37 yaşındaki Abdurrahman Ç., yetiştirme yurdundan kalan kızı ile görüşemediği gerekçesi ile dün akşam saatlerinde Aydoğdu Mahallesi Muratlı Caddesi üzerinde beş katlı bir apartmanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Polis ekipleri, sokağı trafiğe kapatarak çatıya çıkan şahsı ikna etmek için uzun çaba harcadı. İtfaiye ekipleri de şahsın intihar etme ihtimaline karşı zeminde şişme yatak açtı.

Olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise intihar girişimini film izler gibi takip ederek cep telefonları ile görüntüledi. Bazı vatandaşların, intihar girişimini küçük çocuklarına da izlettiği görüldü. Pandemi şartlarına uymayan vatandaşlar, polis tarafından sık sık polis uyarıldı.

Polislerin bir saat süren ikna çabaları sonunda, çocuğu ile görüştürüleceğinin söylenmesi üzerine intihardan vazgeçen Abdurrahman Ç. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

Kaynak: anka