Pandemi yasaklarının kalkmasıyla Marmaris Belediyesi de kültür sanat faaliyetlerine hız kattı. Bu çerçevede 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda "İnsansı Taşlar Sergisi" açıldı. İnsan yüzüne benzeyen taşlardan oluşan sergide özellikle Red Kid ve Donald Trump taşları büyük ilgi gördü.

Konya’da çobanlık yaparken doğada bulduğu taşların insan yüzüne benzediğini fark eden ve 20 yıl boyunca taş toplayan Ahmet Aslan’ın "İnsansı Taşlar Sergisi", Marmaris’te açıldı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı’ndaki serginin açılışını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı yaptı.

"HER ŞEY BİR TAŞLA BAŞLADI"

Sergiyle ilgili bilgi veren Ahmet Aslan, çobanlık yaptığı yıllarda bu taşları keşfettiğini söyledi. Aslan, “Bir gün koyunları yavaşlatmak için onlara zarar vermeyecek şekilde taşlar atarken, elime aldığım bir taşın insan suretine benzediğini fark edince o taşı cebime koydum. Her şey koyunlara atmadığım ve beni bir müze fikrine fırlatan o taşla başladı. Kültür Bakanlığı’na başvurdum ama destek alamadım. 2017’de Edirne Uzunköprü’de bu hayalimi gerçekleştirmeye çalıştım ama yine olmadı. En son 2020 yılında Sunay Akın'ın desteği ile İzmir’de 2 aylık, ardından Nevşehir’de 7 aylık sergi açtım. Bugün de Marmaris’te olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

31 EKİM’E KADAR AÇIK

20 yıllık çobanlık hayatında 230 adet taştan oluşan dev bir koleksiyona ulaştığını belirten Aslan, “Her sergi benim için müzeye bir adım… Bu nedenle sergiye verdiği destek için Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ahmet Aslan’ın doğadan topladığı 70 adet taş, 31 Ekim’e kadar 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sergilenecek.

Kaynak: anka