İSMET KÖSOĞLU

Rize’nin İkizdere ilçesinde yaklaşık 30 yıldır gündemde olan içme suyu projesi tamamlandı ve abonelere su verilmeye başlandı.

İkizdere’de önceki belediye başkanlarının da gündeminde olan ama tamamlanamayan içme suyu projesi, İller Bankası desteği ile tamamlanarak hizmete alındı. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, kendinden önceki belediye başkanlarına ve özellikle 2015 yılında suyun kullanım hakkını alan eski Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu’na teşekkür etti.

İkizderelilerin dünden itibaren yeni su kaynağından aktarılan suya kavuştuğunu belirten Karagöz, şunları söyledi:

“İkizdere’nin 30 yıllık hayalini hayata geçirmenin keyfini, hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İkizdere’mizin 60-70 yıl su ihtiyacını, içme suyu ihtiyacını karşılayacak bir proje bu. Çağrankaya yaylalarının altından yaklaşık bin 800 metreden, 17 kilometre 200'lük borular döşenerek, 27 tane sanat eseri, maslak, su kesiciler yapılarak, 3 tane de ana depo, mevcut iki ana depomuzu rehabilite edip burada da 200 tonluk bir depo yaparak İkizdere’mize getirdik. Proje bitti, bir saate yakın bir sürede suyu şebekeye de vereceğiz. Bu proje ilçemize hayırlı olsun. İller Bankası desteğiyle SUKAP kapsamında İkizdere Belediyemizle beraber yani yarı ödemesini İkizdere Belediyemizin yapacağı, yaklaşık 7 milyon civarında bir maliyeti var bu projenin.”

 

Kaynak: anka