MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde termik santrale kömür sağlamak amacıyla kömür çıkarılması için kesilmek istenen Akbelen Ormanlarını korumak için direnen İkizköylülere, destek devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi Merkezi Kadın Çocuk Komitesi üyesi Prof. Dr. Özler Çakır da bir grup partili ile köylüleri ziyaret etti. Çakır, “Ülkemiz alev alev yanıyor. Bu yangın 19 yıldır giderek artmakta” dedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinde devam eden orman yangınlarına dikkat çeken Çakır, şunları söyledi: “İkizköy’de bir direniş sürüyor. Çevre direnişi gibi görünüyor fakat, aslında bu parababalarının sömürü düzenine karşı bir direniştir. Sömürü düzenine karşı hiçbir direniş sınıflar üstü düşünülemez ve sınıflar üstü bir mücadele ile yürütülemez. Bu ezen ile ezilenin, sömüren ile sömürülenin mücadelesidir.

“SADECE ÇEVREMİZ YANMIYOR”

Ülkemiz alev alev yanıyor. Bu yangın 19 yıldır giderek artmakta. Ocaklara düştü yangın, sadece çevremiz yanmıyor. Ekonomimiz yanıyor, işçi sınıfımız yanıyor, halkımız yanıyor. Doğasıyla, börtü böceğiyle, çevresiyle yanıyor. Vatanımız yanıyor, vatanımızda halkımız yanıyor, insanlarımız yanıyor. Bunun farkında olmak durumundayız. Bu ülke Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşını verdi. 1950’lerden beri ülkemizi yeniden ABD-AB Emperyalistleri teslim aldı. Bugün de iktidarda Ortaçağcı AKP’giller var. Bunlar antika ve modern sermayenin iktidardaki temsilcileridir. Ama bu temsilciler, sınıflar üstü bir mücadele düşünülürse hiçbir zaman defolup gitmezler. Dolayısıyla verilecek mücadele, işçi sınıfı önderliğinde halkın kurtuluş mücadelesidir. Bunu asla ve asla göz ardı etmememiz gerekir.

“KUVAYİ MİLLİYE GELENEĞİ SÜRÜYOR”

Burada, bu topraklarda Birinci Kuvayi Milliye geleneği sürüyor. Buradaki kadınlarımız, yalnız çevrenin katledilmesine, sömürüye ve para babaları düzenine karşı mücadele vermiyorlar. Aynı zamanda Ortaçağcı AKP’giller’in, kadını hapsetmek isteyen, bir cariye gibi gören anlayışına karşı da başkaldırıyorlar. Bir kadın direnişi de yürüyor. O nedenle HKP’li kadınlar olarak da direnişçi kadınlarımızı saygıyla selamlıyoruz. Gün halkın demokratik iktidarını kurmak için 2. Kurtuluş Mücadelesine bütün gücümüzle sarılma günüdür. Ve bu mücadele kazanılacaktır. Şan olsun burada direniş yürüten kadınlarımıza! Şan olsun İkizköylülere!”

 

Kaynak: anka