Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Projesi kapsamında yapılacak olan “Dörtyol İçme suyu Şebeke Projesi” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, altyapı çalışmalarının meşakkatli bir süreç olduğunu vurgulayarak, bu sürecin ardından Dörtyol’un ciddi derecede rahatlayacağını söyledi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Projesi kapsamında yapılacak olan “Dörtyol İçmesuyu Şebeke Projesi” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

HATSU ve İller Bankası işbirliği ile Dörtyol Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen halk toplantısına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.  

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da, projede kullanılmak üzere 136 milyon TL’lik hibeye atılan imzaların ardından düzenlenen toplantıda, “Dörtyol İçmesuyu Şebekesi Projesi” ile ilgili sunum gerçekleştiren İller Bankası Bağımsız Danışmanı Çevre Mühendisi Elif Ekin Kılıç, projenin amacı ve yararları, mevcut su şebekesinin özellikleri, proje özellikleri, sosyal ve çevresel çalışmalara yönelik bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda ayrıca, toprak, hava ortamları, gürültü, su kaynakları, atıklar, trafik, karasal biyoçeşitlilik, kültürel miras, sosyo ekonomik ve iş gücü üzerinde oluşabilecek etkilerin azaltılması için alınacak önlemlere yönelik detaylar da ele alındı.

Gerçekleştirilen sunumun ardından mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar proje ilgili soru, görüş ve beklentilerini iletirken, Başkan Savaş, Genel Müdür Polat ve HATSU teknik personeli iletilen soruları yanıtladı.

Dörtyol’da içme suyu şebekelerinin ve depolarının yetersizliği, geçmiş sistemle yapılan boruların defolu olması, gayri sıhhi olması, basınca dayanıksız olması su iletimini olumsuz etkilediğini ve problemleri beraberinde getirdiğine dikkat çeken Başkan Savaş, bu sorunları önlemek, su iletimini kaliteli ve temiz şekilde sağlamak için hazırlanan projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Sağlıklı çevre, temiz su ve kaliteli yaşamı sağlamak için Hatay’da altyapı seferberliği başlattıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, altyapı çalışmalarının meşakkatli bir süreç olduğunu belirterek, bu sürecin ardından Dörtyol’un ciddi derecede rahatlayacağını vurguladı. 

Başkan Savaş, toplantıya katılım gösteren ve destek veren herkese teşekkür ederek, projenin Dörtyol’a hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

Kaynak: anka