UFUK KEKÜL

Giresunlu SMA hastası bir yaşındaki Güneş bebeğin tedavisi için anne ve babasının çağrısıyla başlayan ve yurt içi, yurtdışında da yürütülen yardım kampanyaları sonuç verdi. Bankalara açılan resmi hesaplarda dün (17 Mayıs 2021) itibarıyla tedavi için gereken 2 milyon 251 bin 750 doların toplandığı duyuruldu.

Anne Nesibe Karavili baba Zekeriye Karavili destek veren herkese teşekkür ederken, Giresunlular sevinçlerini sosyal medya paylaşımlarıyla gösterdiler. Şimdi Güneş bebeğin en kısa sürede ABD’ye götürülerek tedavisine başlanması bekleniyor.

Güneş bebeğe beş aylıkken SMA tehisi konuldu. Ancak, Türkiye’de tedavisi olmayan bu özel hastalık için önce ilaç tedavisi ve ardından da iki yaşına gelmeden ABD’ye götürülmesi gerekiyordu. Çaresizlik içine kalan Telekom işçisi baba Zekeriye ve anne Nesibe Karavili’nin inanılmaz mücadelesi ve yardım seferberliği işte bu noktada başladı. “Bebeğimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve tedavisini yaptırabilmek için herkesten yardım bekliyoruz" çağrısı yapan aileye önce kentten sonra da Giresunluların olduğu illerden destek geldi.

Sosyal medyada ve kentin her yanına asılan afiş ve pankartlarla “Güneşe Umut Ol” başlığı ile başlayan ve hızla büyüyen yardım kampanyası tam bir seferberlikle sürdü.  Kampanyayı, belediyeler, Giresunspor, milletvekilleri, iş insanları, Baro, siyasi partiler, yurtiçi ve yurt dışındaki STK’lar bürokratlar, esnaflar, dolmuşcular sahiplendi. Gönüllüler caddelerde banklar kurarak, ev kadınları kermesler düzenleyerek, işyerleri kumbaralar hazırlayarak çeşitli kişi ve kuruluşlar canlı yayınlar yaparak topladıkları paraları açılan hesaplara aktardı. Türkiye’nin çeşitli illerinde, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde de kampanyalar açıldı. Sonunda yaklaşık beş ay süren ve adeta zamanla yarışılan kampanyada dün akşam mutlu sona ulaşıldı. Tedavi için gereken miktar olan 2 milyon 251 bin 750 doların toplandığı duyuruldu. 

Güneş bebeğin işlemlerinin tamamlanmasının ardından en kısa süre içinde ailesiyle birlikte ABD’ye gitmesi ve orada gen tedavisine başlanması bekleniyor.

 

Kaynak: anka