Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği (DMK), Hatay’daki birçok resitalde, aralarında İdil Biret ve Gülsin Onay’ın da olduğu dünyaca ünlü birçok sanatçı tarafından kullanılan piyanoyu, EXPO 2021'de verilecek konserlerde kullanılmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne emanet etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, DMK Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Erduran ve dernek üyesi Daniela Mursaloğlu, Hatay’daki birçok resitalde, aralarında İdil Biret ve Gülsin Onay’ın da olduğu dünyaca ünlü birçok sanatçı tarafından kullanılan piyanonun EXPO alanına taşınması konusunu görüştü.

Görüşmede, Hatay’daki kültür ve sanat etkinliklerinin sekteye uğramaması için piyanonun Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesine karar verdiklerini ifade eden Erduran, şunları söyledi:

“Derneğimiz bu piyano ile yerli ve yabancı sanatçı, topluluk ve orkestralar tarafından her seferinde hayranlık uyandıran birçok resital ve konser düzenledi. Antakya Kültür Merkezi binasında güçlendirme çalışmaları yapılacağı için piyanomuzu EXPO konser alanına taşıyacağız. Özellikle EXPO 2021 kapsamında düzenlenecek konserlerde büyük bir ihtiyacı karşılayacağı için şimdiden büyük sevinç duymaktayız.”

EXPO konser salonu inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve burada her ay bir konser düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Başkan Savaş da derneğin piyanoyu Büyükşehir Belediyesi'ne emanet etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği (DMK) arasında derneğin tasarrufunda bulunan özel kuyruklu piyanonun EXPO alanında muhafaza edilmesi ve burada verilecek konserlerde kullanılması için protokol imzalandı.

Savaş, dernek başkanı ve üyelerine teşekkür ederek imzaladıkları protokolün dünyanın önde gelen uygarlık merkezlerinden biri olan Hatay’ın kültür ve sanat yaşamına büyük renk katacağını söyledi.

EXPO alanlarının şehrin kültür-sanat etkinliklerinin, eğlence ve sahne gösterilerinin merkezi olacağını belirten Savaş, “Hatay’daki sanatın kalbi EXPO alanlarında atacak” dedi.

 

Kaynak: anka