CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve Kadın Kolları İl Başkanı Oya Tekin ile birlikte Adana Pozantı Cezaevi'ni ziyaret etti.

Karaca ve beraberindeki heyet, Adana'da eşi tarafından öldürmeye teşebbüs edilen ve kendisini savunurken eşini bıçaklayan Öznur Gülten'i tutuklu bulunduğu Kozan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti. Gülten'in yaşadıklarını kendileri ile paylaştıklarını ifade eden Karaca, duruşmaların takipçisi olacaklarını belirtti.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Karaca; "Gülten'e bir mesajınız var mı kadınlara dedim. O da 'Hiçbir kadın benim yaşadıklarımı yaşamasın, eğer benim yaşadıklarımı yaşıyorsa da susmasın hakkını arasın. Hiçbir kadın ve çocuk bizlerin yaşadığını yaşamasın' ifadelerini kulandı onun mesajını da ben iletmiş olayım. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Adana Kozan ilçesinde 20 Ekim akşamında Osman Efeoğulları, evli olduğu Öznur Gülten'i öldürmeye çalışırken Öznur Gülten'in bıçaklanması sonucu hayatını kaybetmişti. Efeoğulları'nın babası Ziya Efeoğulları ise Gülten'den şikayetçi olmamış ve oğlunun yıllarca Gülten'e eziyet çektirdiğini belirtmişti.

Kaynak: anka