ÖZGE ZAİM

KESK, DİSK, Eskişehir-Bilecik Tabip Odası ve TMMOB, ortak açıklama ile İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını protesto etti.  Grup üyeleri, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı attı.

Grup adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Filistin halkının bir kez daha İsrail devletinin emperyalist, işgalci politikalarının hedefi olduğunu vurguladı. Binlerce Filistinlinin evlerinden zorla çıkarılmak istendiğini kaydeden Faik Alkan, “Yaşanan saldırılar sonucunda 250’den fazla çocuk, kadın, erkek öldürülmüştür. 40 bin Filistinli evlerini bu salgında terk etmiştir. Bu yüzyılda da Filistin halkının kaderi değişmemiştir. Katliam, sürgün ve direniş. Bugün Ortadoğu'nun kanayan yarası olan Filistin sorununun temelinde İsrail Devlet terörü ile ABD emperyalizmi ve bölgedeki gerici, işbirlikçi Arap rejimleri vardır. Filistin’deki mezalim karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı sadece kınama açıklaması yapmaktan öteye gidememektedir” dedi.

Alkan, “Filistin halkı, göstermelik nutuklarla değil, İsrail ile askeri, ticari diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesiyle desteklenebilir” diye konuştu.

 

Kaynak: anka