CAN HACIOĞLU

AK Parti’nin Eskişehir İl Örgütü eski yöneticilerinden ve eski medya sorumlusu iş insanı Serhan Arıman, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede tam kapanmada muafiyet tanınmayan işyerlerinin zarara uğrayacağını açıkladı. Hırdavat sektöründe faaliyet gösteren Arıman, “15 gün sonra bu konu konuşulmayacak ama biz aylarca bu zararın açıklarını kapatmakla uğraşacağız” dedi.

“FABRİKA AÇIKSA TEDARİKÇİ DE AÇIK OLMALI”

“Üretici açıksa, fabrikalar açıksa tedarikçi de açık olmalıdır” diyen Arıman, şunları söyledi:

“Ne yazık ki bu tedarikçiler, 17 gün boyunca kapalı kalacaklar. Eskişehir’de neredeyse bir üretici fabrikanın verdiği kadar vergi veren tedarikçi firmalar varken, üretici-tedarikçi ayrılmaz bir parçayken, tedarikçiler kapalı durmak zorundadır. Peki bu tedarikçiler bu 17 gün boyunca ne yapacak? Söyleyelim; günü gelen banka kredilerini ödemek zorunda. SGK, KDV ödemek zorunda. İş yerine getiremediği personellerinin maaşlarını ödemek zorundadır. Günü gelmiş çeklerini ödemek zorundadır.”

“PAZAR KAYBI OLACAK”

Üretici firmaların ihtiyaçlarını başka kanallardan sağlayacağını ve Eskişehir’deki tedarikçilerin pazar kaybı yaşayacağını ifade eden Arıman, şunları kaydetti:

“İnternetteki alışveriş sitelerinden kolaylıkla malzeme alınabiliyor. Eskişehir’deki tedarikçilerden 60, 90, 120 gün vadeli alırken, şimdi havale göndererek ya da kredi kartı ile alışveriş yaparak alıyorlar. Eskişehir’deki tedarikçi, kapalı kepenkler ardında malzeme hazırlamak için ekmeğini kazanmaya çalışırken, kamu görevlilerine derdini anlatmak için ne yapacağını şaşırmış durumda. Ticaret Odası deseniz sadece genelge kapsamındaki yazıları üyelerine göndermekle meşgul olduğu görülüyor. TOBB ses çıkaramıyor ki, Ticaret Odası ne yapsın? 15 gün sonra bu konu konuşulmayacak. Ama şunu unutmayın, biz aylarca bu zararın açıklarını kapatmakla uğraşacağız.”

Kaynak: anka