DAVUT GÜLEÇ

Kayseri'de 5. Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu, bu yıl 2-3 Temmuz tarihinde dört dalda düzenlenecek. Kayıtlar www.skyerciyes.com web sayfasından yapılabilecek.

Kayseri Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde Middle Earth Travel organizasyonu ile yapılacak maraton, Merkezi İsviçre’de bulunan ve uluslararası dağ koşularının yönetici kurumu olan ITRA takviminde de yer alıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den de önemli atletlerin katılacağı yarışlar, 64K, 25K, 12K ve Vertical Kilometer olmak üzere dört etapta düzenlenecek.

AVRUPA’NIN EN YÜKSEK DİKEY KOŞUSU

Çok özel bir kategori olan Vertical Kilometer (VK) yarışı Avrupa'nın en yüksek dikey koşusu olma özelliğini taşıyor. 1000 metre yükselme koşusu olan bu parkurda atletler Hisarcık Kapı’da 2 bin 350 metreden başlayıp koşarak Ottoman tesisi üst istasyonda 3 bin 360 metre irtifada finişe ulaşacak.

64K Erciyes Ultra Sky parkurunda atletler 64 kilometrelik zorlu arazide Erciyes Dağı’nın dört bir yanını 360 derece koşarak dolanıyor. 25K Trail Run ise 25 kilometrelik parkurdan oluşuyor ve Hacılar Sarı Göl’e uzanıyor. 12K’da ise yarışmacılar Hacılar Kapı ve Tekir Kapı arasında koşarak 12 kilometre boyunca ter döküyor.

Bu yarışlarda atletler uluslararası kategori puanlarını hanesine yazdırmak için Erciyes’te kıyasıya mücadele edecek. Kayseri’den ve tüm Türkiye’den amatör, profesyonel ve kendini test etmek isteyen sporcuların da katılım sağladığı bu muhteşem maratona www.skyerciyes.com web sayfasından dileyen herkes kayıt yaptırabilecek.

Öte yandan organizasyon kapsamında Spor A.Ş tarafından tüm vatandaşların katılımı ile halk koşusu ve farklı yaş guruplarından çocukların katılacağı çocuk maratonu düzenlenecek.

 

Kaynak: anka