Şanlıurfa’da uzun süredir devam eden Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) sorunu, AKP Şanlıurfa İl Başkanlığı binasının önüne taşındı. Çiftçi İbrahim Say, “Bütün ürünlerimiz kurudu gitti. 250 dönüm mısır ekmişim. 250 milyar (bin) masraf yapmışım. Günde 5 saat elektriğimiz kesiyorlar. Ben Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Eğer vicdanı varsa, bu çiftçiyi terk etmesin” dedi.

Uzun bir süredir; elektrik kesintileri ve yüksek faturalardan DEDAŞ’ı sorumlu tutan Şanlıurfa çiftçileri, bugün AKP Şanlıurfa İl Başkanlığı binasının önünde toplandı. Tepkisini, AKP’nin “Yaparsa AK Parti Yapar” seçim sloganını hatırlatarak gösteren bir çiftçi Cevher Türk; “Ancak seçim zamanlarında, ‘Yaparsa AK Parti, yapar.’ Kurutursa AK Parti kurutur. Vallahi AK Parti kurutur. Buraya kadar geldi. Harran Ovası gibi bir ova, 70 bin dönüm betonlaşmış ya 70 bin dönüm” dedi.

“MİLYARLARCA MASRAF ETMİŞ, SEN ELEKTRİĞİ KES”

Çiftçi Hasan Çevik: “Yaklaşık 2-3 senedir bu elektrik davası devam ediyor. Bunun arkasında devlet mi var, yoksa bu adam çok mu büyük? Bunu bir türlü çözemedik. Adam mısır ekmiş, milyarlarca masraf etmiş. Ondan sonra sen git elektriği kes. Benim bildiğim, devletler; çiftçiye yardım eder. Bizimki yardım da etmiyor. Bir de elektriği kesiyor. Buna bir çare bulunsun. Yemin ederim çok berbat olacak. Deme 50-60 kişi gelir. Bütün yolarrı kapatırız; Harran da gelir, Ceylanpınar da gelir, Siverek de gelir. Yeter diyoruz. Biz devlete diyoruz ki, ‘buna bir çare bulun.’ Yazı bu insanlara yazık. Bu insanlar; evini, barkını, her şeyini bırakmış… Belediye başkanı, milletvekili, il başkanı, vali kaçıyor. Böyle olmaz.”

“GÜNDE 5 SAAT ELEKTRİĞİMİZİ KESİYORLAR”

Çiftçi İbrahim Say: “Bizler buraya elektrik için geldik. Bütün ürünlerimiz kurudu gitti. Ben 250 dönüm mısır ekmişim. Bu 250 dönüme, 250 milyar (bin) masraf yapmışım, şu anda bu ürünlerimizi tamamen kurumaya mahkûm ediyorlar. Buraya gelmemizin nedeni, her şeyin AK Parti’nin elinde olduğu için burada bulunuyoruz. Yoksa DEDAŞ’a giderdik. Fakat DEDAŞ’ta çözüm yok. Çözüm ne varsa AK Parti’de. Günde 5 saat elektriğimiz kesiyorlar. Bütün ürünlerimizi kuruttular. Hepsini borçla faizle. Gübre zaten fırlamış gitmiş. Bir Tarım Bakanımız var, pilotu gelmiş Tarım Bakanı yapmışlar. Pilot uçaktan anlar, tarımdan ne anlar. Fakıbaba gibi, doktordu, getirdiler Tarım Bakanı yaptılar. Artık yeter. Ben Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Eğer vicdanı varsa, bu çiftçiyi terk etmesin.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* AKP Parti İl Binası Önünde Toplanan Vatandaş

* Çiftçi Cevher Türk

* Çiftçi Hasan Çevik

* Çiftçi İbrahim Say

 

Kaynak: anka