GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Edirne’nin kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Edirne Valisi Ekrem Canalp’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verildi.

Edirne Belediyesi, kentin kurtuluşun 99. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonun ev sahipliğini gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ile birlikte konukları kapıda karşıladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve her yıl Edirne’ye katkıları olan, Edirne’nin geleceğinin daha da güzel bir şekilde ortaya çıkmasına, sihirli parmaklarıyla dokunuşları olan tüm fahri hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kasım 2018'de Edirne’de göreve başlayan Vali Ekrem Canalp’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” takdim edeceklerini belirten Gürkan, “Göreve geldiği günden bugüne hepimizin hayal ettiği ama bir türlü başaramadığı, bir türlü hayata geçiremediği birçok projeyi hayata geçiren; bugüne kadar gelmiş, geçmiş bütün valilerin, ben dahil bütün belediye başkanlarının çok arzu etmesine rağmen bir türlü başaramadığımız Meriç Nehri’nin kent insanına, şehir insanına kullanıma açma projesini Valimiz Sayın Ekrem Canalp, başardı” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, Vali Ekrem Canalp’in çok kısa bir sürede bütün bürokratik işlemleri çözerek, Meriç Nehri Projesi ile ilgili bütün izinleri aldığını söyledi.

Meriç Nehri projesi ve Edirne’ye kattığı birçok hizmet adına Edirne Belediye Meclisi’ne Vali Ekrem Canalp’e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesini önerdiğini belirten Gürkan, “Sayın Valim,  şehrimize hoş geldiniz. Şehirleri ileriye taşıyan sadece yollar, sadece binalar değildir. Şehirleri insanlarıyla birlikte kültürü, sanatı, sporu ve özelikle doğaya gösterilen saygı da taşır. Biz bu şehri daha iyi şartlarda gelecek nesillere teslim etmek istiyoruz, çabamız, gayretimiz bunun için. Edirne’de tüm kurumlar arasında olağanüstü bir sinerji var. Siyasi partiler arasında Edirne kimliğinin üstünde hiçbir siyasi anlayış yok. Asıl olan insan. İnsanlığın ve tarihin kadim şehrini gelecek kuşaklara daha güzel bir şekilde emanet etmek” dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır’ın, Edirne Belediyesi’nin Meclis Kararını okumasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Ekrem Canalp’e “Fahri Hemşehrilik Beratı”nı takdim etti.

Hayatının en mutlu anlarından birini yaşadığını dile getiren Vali Ekrem Canalp ise şunları söyledi:

Hayatımda onur ve gurur duyduğum çok özel zamanlarım oldu. Çok özel anlarım oldu. Şunu içtenlikle söyleyebilirim ki şu anda hayatımın en onur ve gurur verici anını yaşıyorum. Allah’ıma şükürler olsun beni Edirne’ye, Edirnelilere hizmetkar kıldığı için. Şükürler olsun 3 yıllık bir süre zarfında candan gönülden Edirnelilere hizmet etme imkanı tanıdığı için. Allah, beni sizlere karşı mahcup etmesin. Bundan sonra da Valiniz olarak görev yaptığım süre zarfında yine sizlerin hizmetkarı olarak çalışmaya devam edeceğim.”

Resepsiyon daha sonra Zeybek gösterisi ve Moriz Ritim Grubu’nun konseri, ardından da kentin kurtuluşunun 99. yıl dönümü onuruna pasta kesilmesi ile devam etti.

Kaynak: anka