15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Marmaris Belediyesi ekipleri ve her yaştan çevre dostu, yağan yağmura aldırış etmeden çöp topladı. Gün boyunca gerçekleştirilen temizlik faaliyetlerinde 100 torba çöp toplandı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Marmaris Doğa Gönüllüleri ile Pi Koleji öğrencileri ve öğretmenleri, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde çevre farkındalığı oluşturmak için Aktaş Mevkii’nden Yalancıboğaz’a kadar olan bölgede temizlik yaptı. Belediye ekipleri, gönüllülere çöp poşeti ve eldiven dağıttı. Aynı saatlerde başlayan sağanak yağmura rağmen çöp toplamaya devam eden ekip, 100 torba çöp topladı.

Marmaris Halk Plajı'nda görevli Belediye personeli de plajda izmarit topladı.

HERKES HAREKETE GEÇSİN

Temmuz ayında yaşanan yangın felaketinden sonra kurulan Marmaris Doğa Gönüllüleri grubundan Sinan S. Ünsal, dört haftadır gerçekleştirdikleri çevre temizliği çalışmasını daha geniş bir katılımla 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde yaptıklarını belirterek, “Marmaris’te ve Muğla’nın tüm ilçelerinde bir farkındalık yaratmak istiyoruz. İnsanlar bizi görsünler ve harekete geçsinler. Herkes kendi bölgesini gönüllü olarak temizlesin. Belediyemiz bu konuda bize çok yardımcı oldu. Hem onlara hem de bugün bize destek veren 40 kişilik öğrenci ve öğretmen grubuna çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Marmaris Belediyesi Çevre Mühendisi Anıl Sarıtaş da birinci önceliklerinin çevresel atıkları kaynağında önlemek, doğaya bırakılmamaları için bilinçlendirme faaliyetleri yapmak olduğunu belirtti. Özellikle sıfır atıkla ilgili eğitim faaliyetleri düzenlediklerini vurgulayan Sarıtaş, organizasyona katılan öğrencilere ve gönüllülere teşekkür etti. 

 

Kaynak: anka