İSMET KÖSOĞLU

İlkbaharın son günlerinde, Doğu Karadeniz yaylaları görenleri büyülüyor. Denizden 2 bin metre yükseklikteki yaylaların manzarasına, özellikle sisli havalarda doyum olmuyor.

Rize’de en çok yaylaya sahip olan İkizdere, birbirinden güzel yaylaları ile ayrı bir cazibe merkezi oldu. Önceki yıllarda hayvancılığın ön planda olduğu yaylalar, son yıllarda gurbetçiler tarafından genellikle dinlenme yeri olarak değerlendirilmeye başlandı. Yaz mevsimi ile birlikte şenlenmeye başlayan yaylalar, pandemi sürecinde de halkın sığınacağı yer oldu. Özellikle Çağrankaya, Varda ve Ovit yaylaları denizden 2 bin metre yükseklikte barındırdığı güzellikleriyle ziyaretçilerini ayrı bir dünyaya taşıyor. 

İlçedeki yaylaların tamamına yol su ve elektriğin olduğunu ve birçok yaylada telefon görüşmesinin de yapılabildiğine dikkat çeken Rüzgârlı Köyünden İsmail Bayrak "Burası İkizdere Rüzgârlı yaylası. Yaylamız 2100 metre rakımlı bir yerde bulunuyor. Ormanın ve kirliliğin olmadığı sakin bir köşede insanlarımız sağlık buluyor. Hele hele sisli havalarda, kendimizi bulutların üzerinde gibi hissediyoruz" dedi.

Kaynak: anka