ALİ GÜRELİ

Türkiye'nin en sıcak yörelerinden Çukurova'da hava sıcaklığının 40 dereceyi görmesi, nem oranının da yüzde 50'yi aşması ile Toros dağlarının eteklerindeki yaylalara ilgi zirve yaptı. Fırsatını bulan soluğu, Adana’nın Pozantı ilçesi ve yaylalarında alıyor.

Yaylalara ilgi, geçen ve bu yıl küresel koronovirüs salgınıyla daha da arttı. Özellikle Akçatekir Yaylası’nda ev kiraları, binanın metrekare ve donanımına göre yıllık 7-8 bin lirayı buldu. Akçatekir’in yanı sıra yayla kültürünün yoğun olduğu Pozantı kent merkezi, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylalarında benzer yoğunluk yaşanıyor.

Adana’nın Pozantı İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Çay, Torosların eteklerinde doğa harikası güzellikler arasında kurulu yaylaların nüfusunun özellikle okulların kapanmasıyla birlikte arttığını söyledi. Çay, “Yaylalarımız gerçekten zirve yaptı. Özellikle zengin florası ve doğasıyla güzel olan Pozantı, yaylacıların vazgeçilmez noktasında. Normalde 20 bin nüfusu olan yaylamız, şu anda 150 bini bulmuş durumda. Kısıtlı bütçemize rağmen yani 20 bine göre İller Bankası payı almamıza rağmen vatandaşlarımız rahat etmesi için Pozantı Belediyesi olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Spor alanlarımızla, parklarımızla, mesire alanımızla halkımıza hizmet vermeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: anka