Çukurova Belediyesi, Türkiye’de az sayıda merkezde eğitimi verilen robotik kodlama eğitimlerini kreşlerinde hizmete açtı. Kreşlerde eğitim alan çocuklar hem modern çağın teknolojik devrimlerine yakından tanık oluyor, hem de geleneksel Türk sanatının örnekleriyle tanışma ve yaratıcılıklarını keşfetme şansı yakalıyor.  

Çukurova Belediyesi’nin faaliyet gösteren sekiz kreşinde bugünlerde çok eğlenceli ve yaratıcı bir eğitim veriliyor. Robot Tiny, küçük bedenlerin kodlamasıyla günlük işlerini yapıyor; alışverişe gidiyor, doğum günü etkinliğine katılıyor. Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü'ne bağlı kreşlerdeki robotik kodlama çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren, eğitmen Şeyma Kutluca, el ve kol becerileri gelişen ve 5 yaşına değmiş olan kreş çocuklarının büyük ilgisi ve merakıyla eğitimlere başladıklarını anlattı. Robotik kodlamanın önce bir oyun gibi çocuklara sevdirildiğini, sonra da robot Tiny’e talimatlar ve planlamalar yükleyerek çocukların düşünme ve analitik zekalarını geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Teknolojinin ve sanatın birleştirici, yaratıcı, üretken ve farklı bakış açılarının çocuklara sevdirilmesi için kreşlerin ilk adım okulları olduğunu söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Geleceğimiz bu yuvalarda filizleniyor" dedi. Çocuklar ve gençlere yaptıkları yatırımlarla onlara farklı bir ufuk çizmeyi hedeflediklerini belirten Çetin, "Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması ve hazırlanırken de teknolojinin sunduğu yeniliklerden de yararlanmasını istiyoruz" dedi.

Çukurova Belediyesi kreşlerinde çocuklar ayrıca sanatın en güzel örnekleriyle de tanışma fırsatı buluyor. Çocuklar geleneksel el sanatlarından biri olan ebru sanatına yakından ilgi gösteriyor. Hayal güçlerini ve el becerilerini birleştirmeyi öğrenen miniklere, bu kreşlerde verimli zamanlar geçirme fırsatı sunuluyor. 

Kaynak: anka