Pandemi sürecinin belediyelerin gelirlerini azalttığını, giderlerini de arttırdığını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hükümete belediyelerden 6 ay boyunca kesinti yapmaması çağrısında bulundu. Başkan Soner Çetin, böyle bir uygulamanın belediyelere nefes aldıracağını söyledi.

Çukurova Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumları başladı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Soner Çetin, “İktidara sesleniyorum; 6 ay boyunca belediyelerden kesinti yapmayın. Çünkü pandemi sürecinde belediyelerin giderleri artarken, gelirleri azaldı” dedi.

6 ay kesinti yapılmaması durumunda belediyelerin nefes alacağını ve maaşlarını rahat şekilde ödeyecek duruma geleceğini belirten Başkan Soner Çetin, “Allah’a şükür biz akılcı yönetimle kaynakları doğru şekilde kullanarak 6 buçuk yılda 6 toplu açılış ve temel atma töreni yaptık. Şimdi 7 yılı doldurmadan 7’nci toplu açılış ve temel atma törenine hazırlanıyoruz. Daha önce temelini attığımız projelerin açılışını yapacak, yeni projelerin temelini atacağız” diye konuştu. Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Bir yol haritası belirledik. Bizim rehberimiz halka vaatlerimizdir. Çukurova halkına söz verdik. Bunu da o dönemde hazırladığımız gazete ile duyurduk. Ne vaat etmişsek hepsini yerine getireceğiz. Bizlerin belediyecilik anlaşı bu. Her yıl bir toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirmişiz. Bu yıl da 7’nci toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştireceğiz. 10’uncu yılda 10’uncu toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Pandemi süreci elbette olumsuz etkiledi ama biz çalışmalarımızla verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz.”

Başkan Soner Çetin’in konuşmasının ardından gündemdeki tek madde görüşüldü ve tüm meclis üyelerinin onayıyla oy birliği ile kabul edildi.

 

Kaynak: anka