MELİS ANTER 

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Tülin Oygür, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin, yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Oygür, “Yasalarla yapılan olumlu yöndeki düzenlemelerin şiddetle mücadelede tek başına çözüm olamadığını ve toplumsal zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu görmekteyiz” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hacer Öztürk ile birlikte gelen CKD Genel Başkanı Oygür, Karya Şube Başkanı Hülya Arabulan, sayman Nahide Tekinçay, CKD Bodrum Şube Başkanı Şükran Karzak ve üyeler tarafından karşılandı. Kadına yönelik şiddeti değerlendirdi. Oygür, şöyle konuştu:

“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ İÇİN ETKİN POLİTİKALAR ÜRETİLMELİDİR”

“Kadına yönelik şiddetle mücadele, sadece hukuki bir sorun değildir. Konunun psikolojik, sosyolojik, ekonomik, ahlaki ve kültürel boyutları da bulunmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın sorunudur. Yasalarla yapılan olumlu yöndeki düzenlemelerin şiddetle mücadelede tek başına çözüm olamadığını ve toplumsal zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Kadına yönelik şiddeti doğuran temel nedenin, cinsiyet ayrımcılığı ve feodal düşünce yapısı olduğunu görmeden mücadele başarılı olamayacaktır. Kadın ve erkeği birbirine yabancılaştıran, düşman konuma getiren düşüncenin şiddeti daha da körüklediği göz önünde bulundurularak, ivedilikle kadın-erkek eşitliği için etkin politikalar üretilmelidir.

“SADECE YASALARLA KADIN SORUNU ÇÖZÜLEMEZ”

Kadın erkek eşitsizliğinin temelindeki sömürülen, ezilen insan gerçekliğinin üzerine yürünmeden, toplumun refah ve kalkınmışlık düzeyi topyekûn yükseltilmeden, yalnız yasalarla kadın sorununun çözülemeyeceğini; kadın sorununu, toplumun sorunlarından soyutlayarak çözebilme ihtimali olmadığını kabul etmek zorundayız. Türkiye ne ölçüde bağımsız, özgür ve aydınlanmış bir ülke olursa kadınlar da o ölçüde haklarını kullanabilen özgür yurttaşlarımız haline gelecektir.”

 

Kaynak: anka