ESMA TURAN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin tesislerinin özelleştirme kapsamında 19 yıllığına kiralanması ile ilgili, "Acilen Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kiralama işi durdurulmalı ve çiftçinin kara gün dostu olması için ne yatırım gerekiyorsa burada o yatırımlar yapılmalı” açıklamasını yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milas’ta bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi önünde açıklama yaparak, ofisin tesislerinin özelleştirme kapsamında 19 yıllığına kiralanmasını eleştirdi. Girgin şu ifadeleri kullandı:

“Milas'ta Toprak Mahsulleri Ofisi’nin önündeyiz. Burada, Toprak Mahsulleri Ofisi Milas Tesisli Ekip yazıyor. Yani ne demek, ekibin burada tesisi var demek. Fakat özellikle 5 yıldan bu yana, Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin ürününü almak için değil, almamak için pasif duruyor. Bunun sonucunda da burası şu an da atıl vaziyette diyerekten kiraya verildi. Tarım ve Orman Başkanı'nın görevi, çiftçinin kara gün dostu olan Toprak Mahsulleri Ofisi'ni canlandırmaktır. Ama maalesef bu yapılmıyor.

Son günlerde duyduğumuz bir gelişme ile Milaslı çiftçiler hatta Muğlalı çiftçiler sarsıldı. O da şu, burası inşaat işi yapan bir firmaya 19 yıllığına kiralandı. Bu kiralama, ihale ne zaman yapıldı? İhaleye kimler girdi? Kaç lira verildi? Diye sorduğumuzda karşımıza Milas İlçe Başkanı'nın açıklamaları çıktı. AK Parti Milas İlçe Başkanı diyor ki, ‘ihaleye giren arkadaşımız bizim yönetimden bir arkadaşımız. Bizim adımıza bu ihaleye girdi.’ Bunun anlamı nedir? AK Parti İlçe Yönetimi olarak mı bu ihaleye girilmiştir?

Buradan Tarım ve Orman Bakanı'na sormak istiyorum, sizin göreviniz çiftçiye güç vermek, destek vermek, hububat alımlarında hem üretici hem tüketiciyi korumak mı? Yoksa bilinçli olarak Toprak Mahsulleri Ofisi'ni pasif hale düşürüp, burayı özel sektöre peşkeş çekmek mi?

Bunun cevabını bekliyoruz. Ayrıca buralara inşaat firması tarafından alındığı için, ileri de inşaat yapılmayacağını bir garantisi var mı? Acilen Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kiralama işi durdurulmalı ve çiftçinin kara gün dostu olması için ne yatırım gerekiyorsa burada, o yatırımlar yapılmalı. Bunun bizler sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunun da bilinmesini istiyoruz.”

 

Kaynak: anka