BÜLENT CİVANOĞLU / NEDİM GÜLER

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bursa’da; “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 3 ilçe belediye başkanını hiçbir şeyden açığa almazsam, bir sebepten alırım. Özışık kardeşlere, burada ‘Yazarlık Akademisi’ kurdurup yazarlık eğitimi verdirmişler. Bir de onlara para vermişler. Bursa gibi aydın bir şehrin Özışık kardeşlerden öğreneceği bir şey olabilir mi?” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca; Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım işletmesi BURULAŞ’ın önünde açıklama yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyar lira bütçesi ile göz kamaştırdığına dikkat çeken CHP Bursa İl Başkanı Karaca, buna karşılık 5 milyar da borcu olduğuna dikkat çekti. Karaca, şunları söyledi:

“Şimdi borçlara bakıyoruz. Bu ancak kötü yönetilmekte olur. Beceriksizlikle olur. İş bilmezlikle olur. BURULAŞ, 213 milyon lira zarar etti. BURULAŞ yine AKP yönetiminde, 3 yıl önce kâr ediyordu. 2017 yılında kâr etmiş bu şirket, sonra bakıyorsunuz yönetim değişikliğiyle birlikte alınan kararlarla burası tepetakla gidiyor.”

BAŞARIR: “TÜRKİYE YOLSUZLUKLAR ÜLKESİ”

Türkiye’nin yolsuzluklar ülkesi haline getirildiğine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise şöyle konuştu:

“Sayın başkanım, yüksek lisansımı kamu hukuku alanında yaptığımı söyledi. Maalesef doktoramı da yolsuzlukla mücadelede yapıyorum. Böyle devam ederse, doçent ve profesör de olacağım bu konuda. Türkiye'nin her yerinde yolsuzluklar görüyoruz. Kamu bankalarında görüyoruz, kamu şirketlerinde görüyoruz. Eski milletvekili, eski bakan ya da sarayda görevli bürokratlar, birden fazla maaş almayı kendisine adet haline getirmiş.

Oysa benim ülkemde milyonlarca genç ama yetenekli ama eğitimli ama birikimli, işsiz var. Neden eden eski bir bakan Vakıfbank'ta yönetim kurulu üyesi olur? Neden milli bir güreşçi Vakıfbank'ta yürütüm kurulu üyesi olur? Neden saraydaki bir danışman aynı zamanda Halk Bankası'ndan da maaş alır?”

AKP hükümetinin CHP’li belediyelerdeki iştirak şirketlerindeki yönetici atamasına bile müdahale etmek istediğini belirten Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın yeni bir yasa getirmek istiyorlar. Niye biliyor musunuz? ‘Bu büyükşehirlerin şirketlerinin başkan ve yöneticilerinin atamasını Meclis çoğunluğuna göre yapalım’ diyorlar. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin'de; Meclis çoğunluğu Cumhur ittifakında olduğu için oraya atama yapacaklar. Çünkü yolsuzluk, çünkü kirlilik bu şirketlerde başlıyor. Bu şirketlerde devam ediyor. 213 milyon lira zarar, Bursa’nın parası, tüyü bitmemiş yetimin parası, halkın parası. Ben il başkanımıza, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yolsuzluklarla, bu kayırmacılıkla mücadele ettiği için.”

“BURSALILARIN ÖZIŞIK KARDEŞLERDEN ÖĞRENECEĞİ NE VARMIŞ?”

Başarır, ayrıca şunları söyledi:

“Ben bu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 3 tane de ilçe belediye başkanını hiçbir şeyden açığa almazsam, bir sebepten alırım. Bunlar bu Özışık kardeşlere, Daltonlar'a, burada ‘Yazarlık Akademisi’ kurdurup yazarlık eğitimi verdirmişler. Bir de onlara para vermişler. Ya vallahi de billahi hiçbir şeyden olmasa, bu nedenle görevden alırdım. Bursa gibi aydın bir şehrin Özışık kardeşlerden öğreneceği bir şey olabilir mi? Yani ‘yağcılık nasıl yapılır’, ‘yalakalık nasıl yapılır’, ‘iftira nasıl atılır’ gibi bir eğitim olsa verdirsinler. Ne yazmışlar bunlar da ne öğretecekler Bursa'ya, gerçekten yazıklar olsun. O para da haram olsun bunlara.”

BURSALI ESNAF: BİZİM MAHALLE DEFORME OLDU

Toplantı sonrası, esnaf ziyaretlerine çıkan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Nuri Sarıoğlu isimli bir esnaf arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bir anda Başarır ile karşılaşan esnaf, “Çok özel bir soru kusura bakmayın, oy kullanacağım. CHP’ye oy vermem için birkaç sebep var mı? Varoşlarda oturuyorum, İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Sizinle iletişim kurabilmek ve partinizi sevebilmem için sebepleriniz var mı?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Başarır’da, “Aslında birden fazla neden var. Bu ülkede diyaneti, ilahiyatları kuran parti biziz” dedikten sonra şunları söyledi:

“Biz asgari ücreti 3 bin 800 TL olmasını istedik ve belediyelerimizde en düşük ücret 3 bin 800 TL. Emekli maaşının da aynı şekilde olmasını söyledik. Bu ülkedeki köprü geçişindeki garantiler… Almanya, Fransa, Japonya’da 10 bin tane kamu aracı var. Bizde 110 bin tane. Dünyanın en pahalı kamu binalarına kira veriyoruz. Ama yaşlılık aylığı 800 TL olmaz. Mutlaka bu israfı, bu yolsuzluğu bitirip gerçek hak sahiplerine vermemiz lazım. Bir konuda başarısızız. Biz yolsuzluk nedir, banka batırmak nedir? Banka patronluğu nedir bilmiyoruz.

İletişim kurmamız için çok sebep var, ama kurmamamız için hiçbir sebep yok. Biz sizin yanınızdayız. Bunu net olarak söylüyorum. Bizim 5’li çete ile, 5 tane firma ile, garantili geçişlerle, o lüks araçlarla, saraylarla işimiz yok. Sokak sokak geziyoruz. Halka kendimizi anlatıyoruz. Bunu söylüyoruz. Türkiye israf etmeyen, parasını çaldırmayan ve halkı ile kalkınan bir ülke olacak”

Başarır’dan duyduğu sözler üzerine esnaf Nuri Sarıoğlu, “Bizim mahallenin deforme olduğuna bir inanç hasıl oldu bizde. Arayış içindeyiz. Vekilim teşekkür ederim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca

* CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır

* Başarır’ın, esnaf Nuri Sarıoğlu ile diyaloğu

 

 

Kaynak: anka