DAVUT GÜLEÇ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Ekonomi Masası’nın Kayseri ziyaretini değerlendirdi. Arık, “Kayseri kişi başı kamu yatırımlarında 81 il içinde ancak 77’nci olmuş, AKP’li bakanlar siyasi şov peşinde koşuyor. Söyleyecek sözleri kalmayanlar temcit pilavı gibi hızlı tren müjdesi verip, Kayserililerin aklı ile alay ediyor. Hızlı tren, çoktan müjde olmaktan çıktı, yılan hikayesi oldu” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık; CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyetinin dün yapılan Kayseri ziyaretini değerlendirdi.

Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası, organize sanayi bölgesi temsilcilerinin de aralarında olduğu 70 kişi ile yapılan toplantının son derece başarılı geçtiğini aktardı. Arık, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz neler yapacağımızı anlattık, katılımcılar da bize sorunları, neler yapılması gerektiği anlatarak, bizim politikalarımız ile merak ettikleri soruları gündeme getirdiler. Kayseri artık yalanlarla oyalanmak, kandırılmak istemiyor. Somut adımlar bekliyor, verilen sözlerin tutulmasını istiyor” diye konuştu.

“ÜÇ BAKAN KAYSERİ’YE GELDİ DE KAYSERİ NE KAZANDI?”

CHP Ekonomi Masası’nın Kayseri’ye geldiği gün AKP’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Kayseri’ye gelmesinin düşündürücü olduğunu belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Merak ediyorum, üç bakan Kayseri’ye geldi de Kayseri ne kazandı? Üç bakan, Kayseri’nin hangi derdine derman oldu? Kayseri, kişi başı kamu yatırımlarında 81 il içinde ancak 77’nci olmuş AKP’li bakanlar siyasi şov peşinde koşuyor. Söyleyecek sözleri kalmayanlar temcit pilavı gibi hızlı tren müjdesi verip, Kayserililerin aklı ile alay ediyor. Hızlı tren çoktan müjde olmaktan çıktı yılan hikayesi oldu. Heyette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Karaismailoğlu yaklaşık bir yıl önce, bize yazılı olarak verdiği yanıtta, ‘Dış finansman arıyoruz’ diyordu, aradan bir yıl geçti hala dış finans arıyorlar. Her bir bakan her toplantıya özel uçakla gitmeye devam ettikçe, AKP’liler kamudan üçer beşer maaş almayı sürdürdükçe Türkiye daha çok dış finansman arar. Türkiye’nin Kayseri’nin beklediği projelerinin hayata geçmesi için rant düzeninin, AKP’nin saltanat hevesinin son bulması gerekiyor. Onların böyle bir niyeti yok ama halkımız ilk seçimlerde onlara en güzel yanıtı, AKP’yi emekliye ayırarak yapacak.”  

 

Kaynak: anka