ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı bugün düzenlediği basın açıklamasında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın söz verip de yerine getirmediği projelerden biri olan Atatürk Spor Salonu projesinin başlamamasına tepki gösterdi. CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, “Alinur Aktaş kaç yıldır Bursa’yı yönetiyor, başlayıp da bitirdiği bir tane projesi var mı?” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermek için CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı  yıkılan spor salonu arazisinde basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, 400 dönüm arazi üzerinde bulunan ve Millet Bahçesi ihtiyacını karşılayacak olan Kültürpark’a 20 metre mesafede 40 dönümlük Millet Bahçesi yapılmasını ve Bursaspor’un şampiyonluk stadının yıkılırken hatıra tribünü bırakılmamasını eleştirdi.

Yılmaz; "AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önce Bursaspor’un şampiyonluk yaşadığı Atatürk Stadyumu’nu yıkmış, yerine Millet Bahçesi yapmıştı. Stadyumun ardından aynı arazide bulunan Atatürk Spor Salonu da yıkılmış, yıkılan alana da aynı isimle yeni spor salonu sözü verilmişti. Yeni spor salonu için yapılan proje yarışması sonuçlanmasına ve dereceye giren eserler açıklanmasına rağmen henüz çalışmalara başlanmadı" dedi.

MİLLET BAHÇESİ YAP-BOZA DÖNDÜ

Metin Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti; “Maksat müteahhit zengin etmek, bunların en iyi bildiği iş budur. Millet Bahçesi’ni 40 dönüm alana yaptılar, beğenmediler, yıkıp yeniden yaptılar. Açılışta devlet büyüğü, halâ bitişikteki Kültürpark’ın aslında 400 dönümlük bir Millet Bahçesi olduğundan habersiz, “Burası küçük olmamış mı, büyütün” dedi. Atatürk Stadı’nı yıktıkları anlayışla hiçbir itirazı dinlemeden Atatürk Spor Salonu’nu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nu da yıktılar. İtirazlar üzerine Alinur Aktaş bir açıklama yaptı ve  “Bu alana yine Atatürk Spor Salonu adı atlında bir spor salonu yapacağız. Mevcut salon depreme dayanıksız, sağlamı yapılacaktır” dedi.

ŞEHİR BÜYÜRKEN SALONUN KAPASİTESİNİ KÜÇÜLTÜYORLAR

1972 yılında hizmete açılan Atatürk Spor Salonu, uluslararası organizasyonların da 3.500 kişilik kapasiteye sahipti. Ancak yerine 1.000 kişilik salon projesi için yarışma açtılar. Mimari şartnamenin düzeltilerek yarışmanın yenilenmesini talep ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Bu haliyle bu projeye hiç başlanmasın, Atatürk'ün adına yakışacak bir proje elde edilmelidir” dediklerinde, duymazdan gelindiğini ifade etti. Yılmaz, “Mimari projeyi de yenilemediler, zaten inşaata da başlayamadılar” dedi. 

ALİNUR AKTAŞ, SESLERİNİ KESEMEDİĞİ MUHALİF GAZETECİLERE SALDIRIYOR

Açıklamada Kültürpark’ta bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’ne ait lokalin yıkım kararına da değinen Yılmaz, şunları söyledi; “Ama yıkım konusunda çok uzman, hakkını yemeyelim. Şimdi de Kültürpark’ı yeniden yapacağım projesi açıkladı, her gün gazetelerde manşet, yaptığı tek iş var, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Kültürpark’taki idare binası ve lokalini yıkmak. Kültürpark için kaç adet tesis var, bunların hepsi duruyor. Ama o, Kültürpark’taki onlarca bina dururken, seslerini bir türlü kesemediği muhalif gazetecilerin, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin binasını yıkarak, Kültürpark’ı şahane yapacakmış. Buna kim inanır? Proje bahane, manşetlerde gezmek şahane”.

 

Kaynak: anka