Çankaya Belediyesi'nin bu yıl 4. kez düzenlediği “Kadın Emeği Festivali" sürüyor. 300 kadının el emeği ürünlerini satışa sunduğu festivalde, pandemi döneminde zor günler yaşayan Ankaralı müzisyenler de konserler veriyor. Ekonomik dayanışma örneği festival,  5 Eylül'e kadar devam edecek.

Kadınların el emeği ürünlerini satışa sunduğu Ahlatlıbel Atatürk Parkı'ndaki festivalin ilk gününe, pandemi döneminde zor günler yaşayan Ankaralı müzisyenler de konserleriyle renk kattı. Hem kadınlarla hem de müzisyenlerle ekonomik dayanışma örneği sergileyen festival, 5 Eylül'e kadar devam edecek.

İLK GÜN DÖRT KONSER

Ahşap eşyalardan çantaya, takıdan örgü bebeklere kadar Çankayalı kadınların el emeği öz nuru ürünleri, ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, ilk gün dört konserle taçlandı. Festivali ilk saatlerinden itibaren gezen Başkentliler, Mustafa Şahan, Didem Çetinkaya ve İ-Pop grubu konserlerinde müziğin keyfini çıkartırken, günün finalini keman virtüözü Canan Anderson yaptı. Birbirinden güzel eserlere kemanı ile hayat veren Anderson, sahne performansıyla festivale katılan Ankaralılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

Kaynak: anka