Çankaya Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde kadına şiddet sorununa ilişkin farkındalık yaratmak için "Anı Ormanı" oluşturuyor. Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı'nda 24 Kasım’da "Yaşamdan Koparılan Tüm Kadınların Anısına" binlerce fidan dikilecek. 

Çankaya Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde kadın sorununa ilişkin farkındalık yaratmak, “Kadına Yönelik Şiddete Hayır!” demek için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 22 Kasım'da Şiddetsiz Toplum Derneği ile ortaklaşa düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet” sempozyumu ile başlayacak etkinlikler dizisi, 23 Kasım'da “Erkek Şiddetiyle Mücadelede Çözüm Arayan Kadınlar” paneli ve Şirin Aktemur'un yazıp yönettiği "Lal" tiyatro oyunu ile devam edecek. 

YAŞAMDAN KOPARILAN KADINLAR 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Çankaya Belediyesi, 24 Kasım'da, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Anı Ormanı" oluşturacak. Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı'nda düzenlenecek törenle "Yaşamdan Koparılan Tüm Kadınların Anısına" binlerce fidan dikilecek.  

Kaynak: anka