Çankayalı çocuklar Yaşamkent Mahallesi'nde yepyeni bir merkeze kavuştu. 3-12 yaş arası çocuklar için açılan 23 Nisan Çocuk Evi'nde minik öğrenciler; resim, seramik, satranç kursları; İngilizce, İspanyolca, Rusça ve Çince dil kursları ile bale, dans ve yaratıcı drama dersleri alabilecek.  

Çocuklar için doğum günü ve mezuniyet partilerinin de yapılabileceği 23 Nisan Çocuk Evi, geniş atölyeleri ve derslikleri ile dikkat çekiyor.

BEBEK KÜTÜPHANESİ YOLDA

Belediye, 0-3 yaş grubundaki çocuklar ve aileleri için de örnek bir projeyi uygulamaya hazırlanıyor. Beytepe Mahallesi'nde hizmet verecek Minik Adımlar Bebek Kütüphanesi, 2021 yılı içinde hizmete girecek. Bebekleri kitaplarla buluşturacak proje kapsamında miniklerin fiziksel, bilişsel ve kavramsal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla atölyeler ve etkinlikler düzenlenecek.  

"BİZ EN ÇOK ÇOCUKLARIN BELEDİYESİYİZ"

23 Nisan Çocuk Evi ve Minik Adımlar Kütüphanesi ile Çankaya'da bir ilke daha imza attıklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şunları söyledi:

"23 Nisan Çocuk Evi ve yeni bebek kütüphanemiz ile biz hem bebeklerimize hem çocuklarımıza hem de ebeveynlere ulaşmak istiyoruz. Her zaman söylüyoruz; kreşlerimiz, müzik atölyelerimiz, Çankaya evlerimiz ve diğer merkezlerimizle biz en çok çocukların belediyesiyiz. Yeni merkezlerimiz ile minik Çankayalılar kitaplar arasında masallarla, oyunlarla büyüyecek. Çocuklarımızı bilgiyle, birçok beceriyle buluşturacağız."

 

Kaynak: anka