Çankaya Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi’ne (Mühye) kurduğu kurban satış ve kesim alanında pandemi tedbirleri ile Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı.  Çadırlar arası mesafe 2 metre, kurban satış ve kesim alanına girişler ise kontrollü olacak. Maskesiz girişe izin verilmeyecek alanda vatandaşların ateş ölçümü de yapılacak. Alanda 8 metrekareye bir alıcı ve bir satıcı düşecek.

Çankaya Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan (Mühye Köyü) kurban satış ve kesim alanında hazırlıklara başladı. Belediye, vatandaşların kurban kesimi aşamasında herhangi bir sorun yaşamaması ve hem vatandaşların hem de hayvan satıcılarının huzurlu bir bayram geçirmesi için çeşitli önlemleri aldı.

Düzenli olarak temizlik ve ilaçlama çalışması yapılacak alanda, olası kazalara karşı ambulans ve sağlık görevlileri de hazır bulundurulacak. 

MESAFELER ZORUNLU 

Çankaya Belediyesi, çadırlar arası 2 metre mesafeyi koruyarak çadır kuracak. Çadırlarda dezenfektan, kolonya ve maske bulundurmak zorunlu olacak. Alıcı ile satıcı arasında pazarlık için tokalaşma yapılamayacak. Kurban kesim alanına gelecek aile, 4 kişiyle sınırlandırılacak. Caraskalda kesimler, 25 kasap tarafından randevu ile yapılacak. Yerde kesim yapılacak her bir kurban için 16 metrekarelik alan çizilerek, iki kesim alanı arasına 2 metre mesafe verilecek. Vatandaşlar alana girişi tek kapıdan, ateş ölçümü, maske kontrolü yapılarak ve dezenfektan kullandırılarak alınacak. 

ALANDAN KURBAN ÇIKIŞINA İZİN YOK 

Kurban satın alan ve farklı yerde kesim yapacak vatandaşlar ise kurbanlıklarını arife akşamına kadar almış olacaklar. Covid-19 tedbirleri kapsamında bayram boyunca alandan hayvan çıkışına izin verilmeyecek. Kurban kesecek vatandaşların randevu ve sırasını zabıta personeli verecek. 

DÜZENLİ TEMİZLİK VE İLAÇLAMA 

Kurbanlıkların alana alınmasından itibaren başlayan ilaçlama da Kurban Bayramı sonrasına kadar her gün devam edecek.

Çankaya Belediyesi bu yıl da 6 kişilik yakalama timi kurdu. Veteriner İşleri Müdürlüğünce sağlanan yakalama timi, bayram öncesi ve bayram boyunca görev yapacak, ilçenin farklı yerlerinden gelen talepleri karşılayacak. 

VATANDAŞLARA KOLAYLIK  

Kurban satış ve kesim alanında otopark bölümü hazırlayan belediye temiz su da sağlayacak. Kurban satın alma ve kesim hakkında bilgilendirme broşürlerinin dağıtılacağı alanda, Kurban Bayramı boyunca ibadetlerini yerine getirmeye gelecek vatandaşlara çay ikramında bulunulacak. Kurban kesimi sonrası vatandaşlara kurban eti için de poşet dağıtılacak. 

 

 

Kaynak: anka