Usta sanatçı Genco Erkal, Ahmed Arif'in ölümünün 30'uncu yılı anısına hazırladığı “Şahdamarım” adlı müzikli gösteriyi Anıtpark’ta Çankayalılar için sahneledi. Yüzlerce tiyatro sever, büyük ustayı dakikalarca ayakta alkışladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Genco Erkal bizim onurumuzdur, bizim gururumuzdur. Sakarya suyunun nehri aktıkça, Uludağ’a kar yağdıkça, Trakya’da ayçiçeği açtıkça ve bizler nefes aldıkça Türkiye, Genco Erkal’ın sahnesidir” dedi.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Şahdamarım” müzikli gösterisi, Çankaya’da sanatseverlerle buluştu. Anıtpark’ı dolduran yüzlerce Çankayalı, büyük usta Genco Erkal’ın Ahmed Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkarak uyarladığı, yönettiği ve rol aldığı müzikli gösterisini izledi. Sahne tasarımı Duygu Sağıroğlu tarafından yapılan oyunda, ozanın şiirlerinden bestelenen şarkıları sahnede Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşler yorumladı.

Sahne öncesi değerlendirmelerde bulunan Genco Erkal, “Pandemi nedeniyle uzunca bir süredir sahnelerden uzak kaldık. Bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor. Kapalı salonlarda sahne almak hala zor görünüyor. Açık hava sahnesi çağrıma ilk karşılık verenlerden biri olan Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.  

Erkal’a performansından sonra çiçek takdim eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sosyal medyada gördüğü “Genco Erkal’a sahne vermediler” haberi sonrasında büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Taşdelen, “Bu haber üzerine yüreğime bir hançer saplandı ve Genco Abi’yi aradım. Genco Erkal bizim onurumuzdur, bizim gururumuzdur dedim” diye konuştu.

Genco Erkal’a, açık hava sahnesi davetini geri çevirmediği için teşekkür eden Alper Taşdelen, şöyle devam etti:

“Sakarya suyunun nehri aktıkça, Uludağ’a kar yağdıkça, Trakya’da ayçiçeği açtıkça ve bizler nefes aldıkça Türkiye, Genco Erkal’ın sahnesidir. Bazı şeyler bizi şaşırtmıyor. Düşündüm, Genco Abi’den neden korkarlar diye. Halktan korkanlar, sizden korkar. Özgürlükten korkanlar, sizden korkar. Mustafa Kemal Atatürk aydınlığından korkanlar, sizden korkarlar ama korkunun ecele faydası yok. O güzel, o aydınlık, Ahmed Arif’in, Nazım Hikmet’in dizelerinde o güzel Türkiye’ye kavuşacağız. Hep beraber kavuşacağız ve sizlerin bu aydınlıktaki emeğiniz paha biçilemez.”

 

Kaynak: anka