Burhaniye Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu sene 31'incisini gerçekleştirdiği Ören Kültür Sanat ve Turizm Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in katıldığı Selda Bağcan konseriyle son buldu.

Taylıeli Amfi Tiyatro sahnesinde ünlü sanatçının şarkılarıyla Zafer Bayramı'nın 99. yılını kutlayan 10 bini aşkın kişi, marşlarla coşku dolu bir gece yaşadı. Konser için kilometrelerce araç trafiğinin oluştuğu ve Amfi Tiyatronun dolup taştığı konserde alan yeterli gelmeyince vatandaşlar amfinin etrafındaki çim alanlarda konseri izledi.

“Sarı saçlım mavi gözlüm", "yuh yuh" ve "İzmir Marşı" gibi halka mal olmuş eserleri seslendiren Bağcan’a binlerce kişi ellerinde bayraklarla tek bir ağızdan eşlik etti.

FESTİVAL 3 GÜN SÜRDÜ

Burhaniye Ören Kültür Sanat ve Turizm Festivali 3 günlük dolu dolu bir programla son buldu. Cem Adrian, Ziyet Sali ve Selda Bağcan gibi ünlü isimlerin konserler verdiği festivalde ayrıca tiyatro, dinleti ve panellerde izleyicilerle buluştu.

Festivali düzenleyen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, kültür ve sanat anlamında Burhaniye’nin artık ülke genelinde tanındığını ve her sene daha da üretken ve dinamik olarak devam ettiklerini söyledi. Kültür sanatın lokomotifi olarak turizmde de yaptıkları projelerin ilçeye değer kattığını vurgulayan Deveciler, hizmetlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Kaynak: anka