İzmir'in Buca ilçesi, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu.

Buca Belediyesi'nin Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikler, Pırlanta Merkezlerinin öğrencilerine yönelik trafik gürültüsü ile hava kirliliğini azaltma ve alternatif ulaşım araçlarını özendirme çevrimiçi eğitimi ile başladı.

Prof. Dr. Canan Madran, “İklim Krizi ve Şehir” konulu söyleşi yaparken, Hasanağa Bahçesi’nde düzenlenen kahkaha yogası Bucalı kadınlardan büyük ilgi gördü. Etkinlik boyunca kahkahalara boğulan kadınlar keyifli dakikalar yaşadı. Pırlanta Merkezlerindeki miniklerin Şirinyer Parkı’nda sergilenen bisiklet tasarımları da dikkat çekti.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün tekvando branşındaki minik ve genç sporcuları da hafta kapsamında renkli bir etkinlik düzenledi. Hasanağa Bahçesi’ne dans gösterileri ve marşlarla yürüyen 50 sporcusu hünerlerini sergilerken Bucalılara da heyecan dolu anlar yaşattı. Tenis Kulübü’ndeki müsabakalar da sporseverlerden büyük ilgi gördü. 

Etkinlikler, Dumlupınar Mahallesi’ndeki 83. sokakta yapılan arabasız yol etkinliğiyle sona erdi. Trafiğe kapatılan sokakta, futbol maçı düzenlendi; “İşleyen Demir Paslanmaz, Spor Yapan İnsan Yaşlanmaz” temalı zumba, pilates ve yoga aktiviteleri gerçekleştirildi. Buca Kent Konseyi katılımı ile yapılan etkinlikte, hava ve gürültü kirliliğinin fiziksel, ruhsal sağlık ve aktif hareketlilik üzerine etkileri konuşuldu.

Kaynak: anka