Bornova Belediyesi ve Bornova İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan “Zeytin Yetiştirme Teknikleri” eğitimleri, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde başladı. Teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra zeytin işleme tesislerinin de inceleneceği eğitim beş gün sürecek.

Bornova Belediye’sinde ve Bornova Tarım Müdürlüğü’nde görev yapan ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimlerde zeytin üretimi, dikim teknikleri, bakımı, ilaçlaması, gübreleme, sulama, hasat işlemleri ve compost yapımı başta olmak üzere pek çok bilgi verilecek. Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer’in de katıldığı ilk eğitimde, zeytinin Türkiye için önemi ve verim artışı teknikleri konularında bilgi aktarıldı.

Belediyenin gıda ve tarım alanında düzenlediği eğitimleri artırdığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Düzenlediğimiz eğitimeler ve yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın tarımla olan bağlarını kuvvetlendirmeyi ve kırsaldaki çiftçilerin eksik oldukları alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Tarımsal kalkınma hedefi ile yaptığımız etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: anka