Bornova Belediyesi ile Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Dijital Sınıf, Altın Bilezik ve İstasyon İzmir projelerinde birlikte çalışmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

İzmir Bornova Belediyesi, işverenler ile iş arayanları buluşturan Altın Bilezik, öğrencilere uzaktan eğitim desteği verdiği Dijital Sınıf ve Ege’den dünyaya girişimcilik köprüsü olacak olan İstasyon İzmir projeleri kapsamında EGİAD ile iş birliği protokolü imzaladı. EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Genel Sekreter Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Karacar, Başak Çayır Canatan, Mert Hacıraifoğlu ve Filip Minasyan, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u ziyaret ederek projelerle ilgili görüş alışverişi yaptı.

"ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Yerel yönetimler ile sivil toplum örgütleri iş birliğinin önemine dikkat çeken Başkan İduğ, EGİAD’ın İzmir’in en güçlü sivil toplum kuruluşları arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek şöyle konuştu:

“Sivil toplum kuruluşlarından gelen biri olarak sizlerle birlikte çalışmayı gerçekten çok önemsiyorum. İş birliği yaptığımız proje ve çalışmaları sizlerle birlikte daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Genç ekibinizle İstasyon İzmir’de özellikle kadınlara yönelik çalışmalar yapacağınızı, Altın Bilezik projemiz aracılığı ile de gençlerimizin istihdamına önemli katkılar sağlayacağınızı düşünüyorum. Dijital Sınıfı da hep birlikte bütün Türkiye’ye yaymamız gerekiyor. Burada olma sebebimiz insanlara katkı koymak. Bizler bunun peşindeyiz. İyi ki varsınız. Bu iş birliğinin hem Bornova Belediyesi’ni hem de EGİAD’a hayırlı olmasını diliyorum.” 

"DENEYİMLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise Başkan İduğ’un içlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu nedenle buraya çok rahat geldik. Bornova Belediyesi’ni kendi evimiz gibi görüyoruz. Yaptığımız iş birliği ile birlikte kendisinin deneyimlerinden de faydalanacağımızı düşünüyorum” dedi. EGİAD olarak 2015 yılında hayata geçirdikleri ‘Melek Yatırım Ağı’ projesinden söz eden Yelkenbiçer, “EGİAD Melekleri olarak 6 yıldan bu yana 20 girişime 3 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bornova’da faaliyete geçen İstasyon İzmir ile bu desteğin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu iş birliği için Başkan İduğ’a ve Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: anka